Porodica šokirana odlukom Meghan i Harryja: Ovo je sigurno vratilo ružna sjećanja njenom visočanstvu

Piše: Redakcija

Princ Harry i njegova supruga Meghan šokirali su porodicu, ali i javnost objavom da napuštaju svoje dužnosti kao članovi kraljevske porodice, te time da će raditi na tome da postanu finansijski nezavisni. Naime, oni su otkrili da planiraju živjeti na dvije adrese, tačnije između velike Britanije i Kanade, a ovu odluku su donijeli zbog sina Archieja. 

– Poslije mnogo mjeseci i razgovora, odlučili smo da napravimo promjenu ove godine. Povlačimo se iz viših dužnosti kraljevske porodice i radit ćemo kako bismo bili finansijski nezavisni, ali ćemo i dalje podržavati njeno visočanstvo. Vaše odobravanje, naročito u nekoliko posljednjih mjeseci, nas je podstaklo da napravimo promjenu – stoji u zvaničnom saopćenju. 

No, čini se da je ovaj njihov potez zasmetao članovima kraljevske porodice obzirom na činjenicu da su za ovu odluku Meghan i Harryja saznali tek kada je objavljena na društvenim mrežama. Navodno su princ Charles i William jako razočarani što ih nisu obavijestili prije zvaničnog saopćenja, a odluka je, kako tvrdi izvor za strane medije, posebno teško pala kraljici. 

– Ovo je posljednja stvar koja joj je bila potrebna. Jako voli Harryja. Ovo vraća uspomene na 1936. godinu kada je američka raspuštenica napravila haos u kraljevskoj porodici. Ovo je sigurno vratilo ružna sjećanja njenom visočanstvu – rekao je izvor. 

Pročitajte još