Mladi glumac Aldin Omerović preporučio nam je svoju omiljenu knjigu i film

Piše: Redakcija

Mladi glumac Aldin Omerović preporučio nam je svoju omiljenu knjigu i film, te otkrio koja je muzika za njegovu dušu, i događaj kojem se posebno raduje

 

KNJIGA

Omiljena knjiga mi je biografija Brucea Dickinsona, pjevača Iron Maidena. Velikog čovjeka, humanitarca koji je posjetio opkoljeno Sarajevo 1994. godine. Inače vrhunski umjetnik, pjevač, pilot, mačevalac, biznismen. Jako inspirativna ličnost. Knjiga se na engleskom zove “What does this buton do?“, izdali su je u Zagrebu, dok u prijevodu kod nas znači „Što čini ovaj gumb?”. Tople preporuke za ovu knjigu.

 

SERIJA

Serija koja je na mene ostavila utisak je “Sluškinjina priča”, a tu je i ” Breaking bad”. Obje su zanimljive na svoj način i dosta različite, ali prema mom mišljenju obje karakterizira odlična glumačka postava i igra. Iako ja nisam veliki fan gledanja serija, preferiram filmove, ali ove dvije izdvajam.

 

FILM

Omiljeni film mi je “Once upon a time in America” Sergia Leona ili u prijevodu “Bilo jednom u Americi”. Divna priča o odrastanju, životu, prijateljstvu, ljubavi, životu…. Tople preporuke ko nije pogledao iako je film iz osamdesetih.

 

MUZIKA

Muzika koju volim još iz djetinjstva je hard rock koji ide blago prema metalu, pa mi je tako i omiljeni predstavnik tog žanra Iron Maiden i naravno svi njihovi albumi, ali izdvojio bih ipak album “Brave new world”. Iako mnogi misle da je to muzika za tinejdžere ja se ne slažem. To je muzika za vječnost.

 

DOGAĐAJ

Svi mi iz struke se radujemo događajima koji su vezani za naš posao. Ima mnogo događaja kojima se radujem, ali bih izdvojio Festival MESS, najstariji festival u Jugoistočnoj Evropi.

 

 

Pročitajte još