Sevdah na “Halkin” način

Piše: Redakcija

Kada se na jednom mjestu okupe vrhunski bh. muzičari poput Dine Šukala (gitarist), Edvina Hadžića (basist), Adisa Sirbubala (pijanist i harmonikaš), Anesa Beglerbegovića (perkusionist) i tome doda jedinstveni glas Bože Vreće, ekipa već na samom startu sluti na uspjeh. Okupili su se iz Foče, Prijedora, Tuzle, Sarajeva i ansambl nazvali “Halka”. A, prošle sedmice u sarajevskom ateljeu “Figure” promovirali su svoj prvi CD. Na njemu se našlo čak 14 sevdalinki, snimljenih za samo tri dana.

– Naš osnovni princip kada smo ušli u ovaj projekt bio je da čim osjetimo da smo počeli svirati jazz, prekinemo sa svirkom. Nije smjelo biti ništa drugo do izvorni sevdah. Bilo je teško, jer svi sviramo u nekim drugim projektima, a ne možete naviku promijeniti. Na kraju, kad smo čuli kako zvuči, bili smo u potpunosti zadovoljni. Inače, uvijek imamo neke primjedbe – kazao je na promociji Dino Šukalo.

Iste večeri u ateljeu “Figure” održana je i koncertna promocija, a prisustvovale su joj brojne javne ličnosti.[nggallery id=62]

Pročitajte još