Kenan Tahirović: Moj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Modela Kenana Tahirovića, koji je osim regionalnog u svom poslu ostvario i inozemni uspjeh, nakratko smo odvojili od modne piste te uveli na teren kulture, gdje nam je otkrio svoje omiljene knjige, filmove, muziku, seriju, te otkrio događaj koji s nestrpljenjem iščekuje

KNJIGA

Volim knjige Paula Coelha, brazilskog pisca koji se proslavio nizom romana duhovne tematike i jedan je od najprodavaniji pisaca na svijetu. Ako bih morao izdvojiti jednu njegovu knjiigu, mada nije jednostavno, onda biram “11 minuta”, priču o djevojci Mariji koju život vodi iz Rio de Janeira u Genevu u nadi za boljim životom, ali tu tek krenu njeni problemi. Knjiga me zaista fascinirala, i dajem sve preporuke da je pročitate.

 

SERIJA

Omiljena serija mi je „Entourage“. U fokusu serije je Vince, holivudski glumac u usponu, te grupa njegovih prijatelja iz djetinjstva, koji mu postaju menadžeri, vozači, odnosno sve što je potrebno jednom mladom čovjeku da uspije.

 

FILM

Uživam u filmovima i nemam jedan omiljeni žanr, ali imam omiljeni film, “Love me if you dare”. Riječ je o zaljubljenom mladom paru, koji jedno drugom pravi razne smicalice i to preraste u ludost.

 

MUZIKA

 

Ne bih izdvojio neki poseban žanr muzike koju slušam. Apsolutno volim svaku kvalitetnu muziku, ali najviše uživam uz pjesme Dine Merlina. Mislim da niko ne prenosi emociju kao on.

 

DOGAĐAJ

Radujem se ljetovanju ove godine, planiram putovati negdje malo dalje pa sam unaprijed uzbuđen. Također kao omiljeni događaj izdvajam i SFF, jer je tada Sarajevo centar kulture i umjernosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti