Voditelj poslije 27 godina braka priznao da je homoseksualac

Piše: Redakcija

Poznato britansko voditeljsko lice Phillip Schofield priznao je na Instagramu da je homoseksualac. Schofield vodi jednu od najpopularnijih britanskih emisija “This Morning” i već 27 godina je u braku sa Stephanie Lowe i imaju dvije kćerke. 

View this post on Instagram

Ken McKay/ITV/Rex Features/Shutterstock

A post shared by Phillip Schofield (@schofe) on

– Nikada ne znate šta se događa u nečijem naizgled savršenom životu i sa čime se ljudi sve bore. Uz podršku svoje žene i svojih kćerki prihvatio sam činjenicu da sam gay. To je prouzrokovalo brojne teške razgovore u našem domu. Oženjen sam Steph gotovo 27 godina i imamo dvije prelijepe kćerke – Moly i Ruby. Moja porodica je pokušala da me razveseli, obasipa ljubavlju i nježnostima, iako su i same bile zbunjene. Ipak, i dalje ne mogu da spavam i prošao sam kroz neke vrlo mračne trenutke –  napisao je voditelj.

– Konflikt između onog što jesam duboko u sebi i spoljnog svijeta se smanjio. Danas, s pravom, biti gay je razlog za slavlje i ponos. Da, osjećam bol i zbunjenost, a razlog za njih je samo bol koju nanosim svojoj porodici.

– Supruga je bila nevjerovatna, jako je volim. Ona je najljubaznija duša koju sam upoznao. Moje djevojke su me zadivile svojom ljubavlju, zagrljajima i ohrabrujućim rečima. I moja i Steph porodica zaprepastile su me svojom ljubavlju, prihvatanjem istog trena i podrškom. Naravno da su zabrinuti za Steph, ali znam da će nas oboje podići. Molim vas budite ljubazni, posebno prema mojoj porodici – zaključio je na kraju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti