Neutješna udovica Kobea Bryanta

Piše: Redakcija

AFP

Udovica tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta, Vanessa, odlučila je tužiti kompaniju island Express Helicopters, jer su u njihovom avionu, zbog pilota koji je upravljao njime u groznim vremenskim uslovima, poginuli njen suprug i kćerka Gianna kao i još sedam osoba. Neutješna udovica trenutno je  odgovorna samo za svoje kćerke Nataliju (17), Bianku (3) i Capri koja ima samo osam mjeseci, ali i za sportsku fondaciju “Mamba Academy” koju je suprug osnovao.

Sada su Vanessu Bryant zabrinule loše glasine. Prva pomoć iz lokalne vatrogasne službe i policije navodno su fotografisale mjesto nesreće helikoptera i podijelile ih s drugima izvijestio je “Los Angeles Times”.

– Gospođa Bryant je devastirana zbog navoda. Ona je 26. januara lično otišla u policiju kako bi se uvjerila da je mjesto sudara proglašeno nezapadnom zonom i zaštićeno od fotografa. Bilo im je izuzetno važno da zaštite dostojanstvo svih žrtava- stoji u izjavi njenog advokata.

– Takav prekršaj je nezamisliv – pojasnio je advokat Vanesse Bryant.

Prije nekoliko sati na svom Instagram profilu neutješna udovica podijelila fotografiju na kojoj se nalazi dio žalbe koju je uputila Los Angeleskoj policiji zbog tvrdnji da su zastupnici šerifskog odjela okruga Lost Hills iz Los Angelesa i vatrogasne službe okruga Los Angeles javno distribuirali fotografije sa mjesta pada helikoptera.

 

https://www.instagram.com/p/B9MpNwMDTdg/

 Podsjećamo, na komemoraciji koja je održana u Staples Centru u Los Angelesu, za Kobea i Giannu Bryant,  Vanessa je održala emotivan govor koji je izmamio suze svim prisutnima. Više čitajte ovdje.

Pročitajte još