Azra news: Jeste li znali da postoje uređaji koji čitaju moždane valove

Piše: Redakcija

KULTNI BREND BI MOGAO USTATI NA NOGE

Kultni brend donjeg rublja „Victoria’s Secret“ dobio je nove vlasnike i mogao bi kao posrnuli gigant čija je cijena u trenutku primopredaje iznosila 1,1 milijardi dolara, brzo doživjeti procvat. Većinski udio dionica sada je u rukama društva „Sycamore Partners“, pa je sada brend privatna kompanija. Kontroverzni direktor Les Wexner smijenjen je sa svoje pozicije, no počasno će zadržati staru titulu i učestvovati na sastancima. Prodaja je uslijedila nakon nekoliko skandala i poražavajućih rezultata prodaje, koji su uzrokovali optužbe za mizoginiju i seksualno uznemiravanje usmjerene na Eda Razeka, bivšeg marketinškog direktora VS-a i Wexnerovo kumovanje sa seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom.

 

Šest veličanstvenih 

Kuća Guerlan lansirala kolekciju parfema za žene i muškarce „Les Absolus d’Orient“, koja dolazi u šest kompozicija; Musc Noble, Oud Essentiel, Santal Royal, Bois Mystérieux te Encens Mythique. U svakoj su temelj orijentalne note koje podjednako dobro pristaju i muškarcima i ženama, a riječ je o atlantskom cedru koji se nalazi u srcu parfema „Bois Mystérieux“ i koji je jedna od dviju sorti cedrova koji se koriste u parfemskoj industriji.

 

UREĐAJ ZA ČITANJE MOŽDANIH VALOVA

Brojna istraživanja iz područja neuronauke pokazala su da je meditacija odličan način za unaprjeđenje snage uma. Ploveći morem društvenih mreža otkrili smo uređaj koji biste voljeli isprobati.  Riječ je o uređaju za meditaciju koji čita moždane valove. Aparati nalik na trake za kosu otkrivaju moždane impulse i pretače te podatke u čitljivu informaciju o tome koliko je um smiren ili uzburkan. Na isti način doktori otkrivaju epilepsiju i poremećaje poput nesanice.

Pročitajte još