Kako ukloniti trajni lak u kućnim uslovima?

Piše: Redakcija

Zbog sprečavanja širenja zaraze Corona virusa, saloni za ljepotu zatvorili su svoja vrata do daljnjega. Velik broj žena sada je osuđen na kućne tretmane njege, a jedan od beauty tretmana koji im najviše fali e uljepšavanje noktiju. Trajni lak najpopularnija je opcija kada je u pitanju manikura, no rijetko ko ga zna napraviti sam. Upravo zato vam u nastavku donosimo redoslijed radnji koji će vam olakšati skidanje trajnog laka kod kuće. Proces skidanje trajnog laka nije pretjerano zahtjevan, ali oduzima cca. 30 minuta vašeg vremena. Jedino što je važno jest da sve napravite pravilno i imate strpljenja!

Korak 1: Rašpanje

Ako su vam nokti narasli, turpijom ih skratite, a kako biste zaštitili zanoktice, nanesite ulje za zanoktice ili vazelin na kožu oko noktiju.

Korak 2: Otapanje

Ako kod kuće imate sredstvo za skidanje laka s noktiju, provjerite sadrži li ono aceton jer on pomaže u omekšavanju nekih vrste gela i trajnih lakova. Natopite komadiće vate acetonom te ih prislonite na nokte i umotajte aluminijskom folijom. Ruke možete prekriti toplim ručnikom kako biste ubrzali proces.

Korak 3: Pričekajte

Ovisno o tome koju vrstu gela ili trajnog laka imate na noktima, ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta. Što duže čekate, to ćete lakše skinuti ostatke materijala s noktiju.

Korak 4: Ponovno rašpanje

Kad skinete vatice s noktiju, trajni lak ili gel bi trebao biti ispucao i omekšan zbog čega ćete ga jednostavno ukloniti s noktiju. Eventualne ostatke možete izrašpati, ali pripazite da to ne bude previše snažno kako ne biste oštetili svoj prirodni nokat. Nakon toga potisnite kožicu i oblikujte svoje nokte.

Korak 5: Njega

Aceton je prilično invazivan za nokte i kožu pa je potrebno bogato ih nahraniti. Koristite ulje za zanoktice i kreme za ruke što češće, a posebno prije odlaska u krevet.

Pročitajte još