Claudia Schiffer otkrila pikanterije iz svoje karijere: Mislili su da sam arogantna i hladna

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BbyocvOAsHv/

Jedan od najtraženijih supermodela svih vremena, rame uz rame sa Cindy Crawford i Naomi Campbell, jeste i Claudia Schiffer. Ova 180 centimetara visoka plavuša žarila je i palila modnim pistama, a i danas je sinonim za manekenku bez mane, lijepu i uspješnu, sa obje noge na zemlji.

Danas, 30 godina od početka karijere ona je u intervjuu za britansko izdanje magazina “Elle”, čiju naslovnicu za maj krasi, otkrila poneke nepoznate pikanterije iz svijeta mode.

– Bilo je to ludo vrijeme! Živjela sam kao rok zvijezda. Na svakoj reviji čuvali su me tjelohranitelji. Ne samo mene, nego i moju odjeću, čak i donji veš – da, i grudnjake i gaćice! Jer svaki put kad bih izišla na pistu i vratila se, mojih stvari nije bilo, sve bi nestalo. Eto, zato je i moj veš svojevremno morao da ima lične tjelohranitelje. – prisjetila se ova 49-godišnjakinja kako je to izgledalo dok je bila na vrhuncu slave.

Claudia je oduvijek bila drugačija od ostalih supermodela – ozbiljnija, staloženija, manje žedna zabave, a danas to i sama priznaje.

– U poređenju sa drugim djevojkama uvijek sam bila čudna jer nisam ni sa kim previše razgovarala. Svi bi bili uzbuđeni i puno su ćaskali. Vjerovatno su mislili da sam arogantna, a ponekad su mislili da sam hladna, jer su vjerovali da me ne zanimaju ili da ne želim da komuniciram. – rekla je lijepa Claudia, dodajući da je zapravo samo bila napeta.

View this post on Instagram

Pastel palette… #ootd

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

– Pred izlazak na pistu živci su mi bili nadraženi. Uživala sam i slavila kada bi se sve završilo, ali prije toga ne. I kada sam bila među tom gomilom, doslovno sam morala sebe da tjeram da idem od jednog do drugog. Morala sam brzo da učim. Odjednom sam se našla u tom svijetu. Samo sam mislila: “Zatvori oči i uskoči”. – ispričala je Schiffer o druženjima i zabavama visoke klase.

Manekenka će se za nekoliko mjeseci suočiti sa 50. rođendanom, ali kaže da je starenje ne plaši, te da zna da je došlo vrijeme da štafetu preda novim nadama.

View this post on Instagram

game face on ✔️#mondaymood X

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

– Dobijala sam mnogo divnih komplimenata u svoje vrijeme. Ali onda prelazite na sljedeću fazu i nastavljate dalje. Ne moraju da me zovu lijepom cijelog života. To su dobre uspomene, ali treba znati kada je vrijeme da predaš štafetu narednoj generaciji. Za mene je to prirodno, nema smisla biti zavidan ili ljubomoran. Zapravo, ne mogu da smislim ništa gore nego da mi neko kaže: “Postoji čarobna pililua i učiniće da opet izgledate kao da imate 20 godina”. – zaključila je Claudia.

Pročitajte još