Dunja Fazlić: Maska od kantarionovog ulja prija mojoj koži

Piše: Redakcija

Nekadašnja učesnica muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“, a potom i „Dio tima“, Dunja Fazlić posvećena je svojoj kćerkici i poslu koji voli najviše, muzici. No, ovoga puta Dunja, koja strpljivo i kvalitetno gradi svoju muzičku karijeru, a i pravnica je po struci, iz kućne samoizolacije okriva nam svoje male beauty tajne

 

Dnevno njezi lica posvetim onoliko vremena koliko mi je potrebno da svake noći prije spavanja obavezno u potpunosti uklonim šminku s lica i namažem hidratantnom kremom. S obzirom na to da imam veoma problematičnu kožu lica često sam ekspertimentirala s proizvodima, nekada su ti eksperimenti bili uspješni, a nekada sam snosila posljedice i po nekoliko sedmica dok mi se koža nije oporavila. Sada sam sve pojednostavila, perem licem običnim sapunom i mažem kremom „La roche posay Nutritic intense richei“. Kada imam vremena, stavim masku od kantarionovog ulja, što se u mom slučaju ispostavilo kao najbolja kombinacija.

Često muku mučim s kosom jer prirodno nema jasan oblik, pa je moram fenirati, peglati, uvijati figarom, tako da mi uvijek rep ili neka “neuredna” pundža spase dan.

Najviše mi smeta što se prvo na mom licu vidi višak kilograma i s tim se nikada ne mogu pomiriti. Nekada su mi pjege koje imam po licu bile problem, ali sam ih prihvatila kada mi je kćerka rekla kako joj se sviđaju i kako bi ona voljela da ih ima na licu.

Čini mi se da se godinama šminkam isto ili slično, s tim da sam u posljednje vrijeme počela češće koristiti umjetne trepavice. Sviđa mi se kako unaprijede cjelokupan dojam.

Ljepota je u očima posmatrača, te je svako lijep na svoj način. Sretna i zadovoljna osoba je uvijek i lijepa osoba.

Postoje momenti kako nesigurnosti, tako i neodlučnosti. Nesigurnost se javlja samo ako nisam 100 posto sigurna u informacije i znanja kojima raspolažem, a potrebni su mi u datom trenutku, međutim, kroz poslove kojima se bavim naučila sam se da vješto sakrijem nesigurnost.

Godine su me naučile da čovjek uvijek treba da uči i da se obrazuje, istražuje, razgovara s ljudima, razmjenjuju informacije.

Ovo nije floskula ovo je zaista istina, naime, zbog obaveza u životu ne stižem sebi priuštiti neke specijalne beuty tretmane, a, da budem iskrena, više volim taj slobodni trenutak provesti sa svojom Tiom. Redovno stižem samo urediti nokte u beauty salonu.

Kada pogledam stare fotografije, uvijek pomislim: “Baš sam dobro izgledala” i nikako mi nije jasno kako sam sebi tada nalazila mane.

Moj zlatni beauty savjet je ne eksperimentirati previše s beauty savjetima poznatih, držati se provjernih proizvoda i, naravno, uvijek nositi pravi osmijeh na licu. Raditi na sebi, na svom zdravlju i svi će primijetiti taj posebni sjaj.

Još nisam doživjela trenutak da ugledam svoju prvu boru, vjerovatno su za to zaslužni genetika i fizionomija lica, ali kada dođe do toga, vjerujem da neće biti lako, jer ne volim da starim.

Pročitajte još