Posjetite Muzej savremene umjetnosti u New Yorku iz vlastitog doma

Piše: Redakcija

Muzej savremene umjetnosti u New Yorku, slavna MoMA nam od jučer omogućava pregled svih aktualnih izložbi, i to iz udobnosti vlastitog doma. Svake sedmice nam nudi besplatan virtualni obilazak jedne izložbe.

Od ovog vikenda će kustosi u slavnom MoMA prikazivati svoje omiljene dijelove kolekcija, a možete im postaviti i pitanja na koja će vam vrlo rado dati odgovor.

Svake sedmice će MoMa prikazivati jednu od najzanimljivijih izložbi, a prva na redu je Home Movies, u sklopu koje možete doznati sve o amaterskom filmu pa i kako napraviti vlastiti film, što je još jedan savršen način za ispuniti vrijeme u danima kada ne izlazimo iz kuće.

Druga izložba ovog mjeseca je predstavljanje revolucionarnih skulptura jednog od najslavnijih kipara minimalizma iz sredine 20.stoljeća Donalda Judda, nakon toga fotografije Dorothee Lang, jedne od najpoznatijih dokumentaristica početka 20.stoljeća.

Posljednja izložba u ovom mjesecu će biti posvećena kolekcionaru i kritičaru iz doba neoimpresionizma Félixu Fénéonu, na kojoj će, između ostalog, biti predstavljen i Fénéonov portret koji je naslikao slavni Paul Signac.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti