Jedna od najplaćenijih manekenki svijeta Miranda Kerr, slavi 37. rođendan

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B-DUtmThOx6/

Model Miranda Kerr slavi 37. rođendan, a uspješnu karijeru ima već 24 godine. 

Naime, lijepa Australka postala je manekenka već kao 13-godišnjakinja kada je pobijedila na takmičenju magazina “Dolly”, koji je tražio nova, mlada lica za modnu industriju. Miranda se za taj časopis morala snimati i u kupaćem kostimu, a javnost je izrazila zgražanje te da je to pedofilski. 

– U to vrijeme sve su pokušavali povezati s pedofilijom. “Dolly” je magazin za tinejdžerke, ne za stare muškarce. Bila sam potpuno obučena. Odradila sam snimanje i u zimskoj kombinaciji. Napravili su nešto ni od čega. – rekla je svojevremeno manekenka. 

View this post on Instagram

@instyleaus

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Kerr je nakon toga dobila brojne angažmane u reklamama i počela nositi revije za brendove poput Levi’sa i Cavallija. Uz to je odradila snimanja za magazine Elle, Vogue te one najzapaženije, za Harper’s Bazarr. Naime, pozirala je potpuno gola noseći samo štikle dok je grudi prekrila rukama, a međunožje sakrila preklopivši nogu. 

Miranda je svjetsku slavu stekla 2007. godine kada su je angažirali za modela donjeg rublja Victoria’s Secreet. Tim novi korakom u karijeri je postala prva Australka kojoj je to uspjelo, a nakon toga je svake godine na listi najplaćenijih manekenki prema magazinu Forbes. Njeno bogatstvo procjenjuje se na 45 miliona dolara. 

View this post on Instagram

Fun date night last night with my love 🥰

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Inače, Miranda je od 2007. godine bila u vezi s glumcem Orlandom Bloomom (43), a vjenčali su se tri godine kasnije. Imaju i sina Flynna (9). Par se razveo 2013. godine a manekenka se ponovno udala četiri godine kasnije.

Australka je u braku s poduzetnikom Evanom Spiegelom (29), koji je stvorio aplikaciju Snapchat i njegova se imovina procjenjuje na 2,8 milijardi dolara. Supružnici imaju sinove Harta (2) i petomjesečnog Mylesa. 

Pročitajte još