Jane Birkin: Stilu je ostala vjerna i u kući

Piše: Redakcija

Glumica i ikona stila uživala je i u udobnosti svoga doma, gdje je uglavnom nosila mini pletene haljine i udobne tunike

Vječna modna ikona Jane Birkin, po kojoj kultna torba i nosi ime, i danas je inspiracija mnogim ženama kad je o stilu riječ. Ova britanska glumica i pjevačica svjetsku slavu je stekla ulogama u filmovima “Blowup” (1966)  i “La Piscine” (1969), ali i duetom “Je T’aime … Moi Non Plus” (1969) sa  Sergejem Gainsbourgom, s kojim je bila i u braku i s kojim ima i kćerku. Jane se ni načinom života niti onim što je nosila nije plašila provocirati, zbog čega njen životni i modni stil najbolje opisuje sintagma „sloboda i doza glamura“.

Jane je svom modnom stilu ostala vjerna i u kući, u vrijeme kad se brinula o svakodnevnim obavezama i odgoju svojih triju kćerki. Ni u tom ambijentu se nije odricala kratkih šorceva, mini pletenih haljina i romantičnih tunika s malim cvjetnim uzorcima. Također je ostala vjerna farmericama.

Neobična ponuda De Nira i Di Caprija

Američki glumci Robert De Niro i Leonardo DiCaprio pokrenuli su izazov “All In Challenge”, kako bi prikupili sredstava za kupovinu hrane milionima ljudi koji su pogođeni pandemijom. Ljubitelji filma tako su dobili priliku da budu statisti u novom filmu Martina Scorsesea „Killers of the Flower Moon“, pod uslovom da doniraju sredstva koja će otići u humanitarne svrhe. Cilj je da se prikupi 100 miliona dolara. Holivudske zvijezde će same izabrati nekog od donatora, koji će imati priliku zaigrati u spomenutom filmu. Pojedinac na setu će se družiti s filmskom kremom, a bit će pozvan i na premijeru filma, koji bi u kina trebao doći sljedeće godine.

Pročitajte još