Mahir Sulejmanović nakon pada s balkona: Niko ne zna kako se nesreća dogodila

Piše: Lejla Bejdic

Poznati muzičar i prateći član benda Dine Merlina, Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, prošle sedmice je doživio nesreću, kada je pao s balkona u svojoj kući u sarajevskom naselju Mahmutovac.
Nakon pada Mahir je odmah smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je i operisan. Prema riječima njegovog prijatelja, gitariste Dine Šukala, Mahirovo stanje nakon operativnog zahvata je stabilno.

– Trenutno je na Odjelu intenzivne njege, stanje mu je stabilno, Informacije su, nažalost, ograničene zbog same situacije usljed pandemije. Niko ne zna kako se nesreća dogodila, Mahir živi sam i nemam tu informaciju, niko nije mogao da mi je potvrdi. Hvala vam što se interesujete za njega – kazao je Šukalo za naš magazin.

Odmah nakon nesreće šuškalo se kako se Mahir, navodno, sunčao na balkonu, te da je pao kada je pokušao preći na drugo mjesto. Vijest je iznenadila i rastužila mnoge. Mahir je sve godine koliko je prisutan na estradi pažnju privlačio marljivim radom, nikada u fokus nije dolazio izvan konteksta muzike. Podsjećamo, karijeru je počeo graditi 1989. godine kao DJ u jednoj diskoteci u Sarajevu. Publika ga je upoznala i kroz grupu „Beat House Project“. Godine 2000., počinje saradnju s najvećom balkanskom zvijezdom Dinom Merlinom na njegovom albumu „Sredinom“, koji je popraćen dvogodišnjom turnejom na kojoj je nastupao kao gost, a potom postao prvi član postave njegovog muzičkog tima. Trenutno, osim saradnje s Dinom Merlinom, radi sa svojim “Beat House Project” bendom, te uspješno sarađuje i s drugim muzičarima kao tekstopisac i aranžer.

Pročitajte još