Amira Medunjanin osvojila Porina i zahvalila Aleksi Šantiću, Himzi Polovini…

Piše: Redakcija

Dodjela nagrada “Porin” održana je večeras putem Skypea. Prvog Porina za najbolji album rock muzike osvojio je Psihomodo Pop za Digitalno nebo. Nagradu za najbolji  ženski vokal proglasili su hrabri zagrebački vatrogasci, a slavila je naša Amira Medunjanin za pjesmu Što te nema. Mile Kekin proglasio je dobitnika Porina za pjesmu godine – Iskra Damira Urbana.

Najboljim albumom jazz muzike proglašen je Organic Intelligence Joea Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a. Ivan Rakitić iz Barcelone je objavio pobjedu u kategoriji Najboljeg albuma pop muzike – slavila je Vanna za Izmiješane boje.

Posebno priznanje – nagrada za životno djelo, pripala je Josipi Lisac te dirigentu i kompozitoru Tomislavu Uhliku. 

Novi izvođač godine je J.R. August, a najbolji album klasične muzike je 35 godina, Zagrebačkog gitarskog trija. Album godine je Dangerous Waters J.R. Augusta. Dodjela najprestižnije hrvatske muzičke nagrade održala se kao televizijska emisija na Prvom programu Hrvatske televizije i na Drugom programu Hrvatskog radija.

Nakon dodjele nagrade Amira je objavila i poruku na Facebook profilu u kojoj se zahvalila bh. velikanima.

– Hvala velikom Aleksi Šantiću koji je napisao jednu od najljepših pjesama na dunjaluku… Himzi Polovini i Jadranki Stojaković koji su je ovjekovječili… Hvala Boško za sjajan aranžman za gitaru i glas koji je bio pravo nadahnuće… i hvala Ante za nebeski orkestralni aranžman ovog remek-djela…

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti