Maja Munda otkriva zašto je roman “Sto godina samoće” na listi omiljenog štiva

Piše: Lejla Bejdic

Maja Munda, naša poznata TV voditeljica, dok se sprema za povratak na male ekrane i dalje se ne odvaja od sina Maka, koji je promijenio njenu svkodnevicu. No, Maji to ne pada teško, jer uživa u svakom trenutku. Predah od porodičnih obaveza pravi uz dobru knjigu, muziku i film.

 

KNJIGA

Roman “Sto godina samoće” od Gabriela G. Marqueza je na listi mojih najdražih i najboljih knjiga. Mnogi će se saglasiti s činjenicom da je to najbolji roman svih vremena. Volim ovaj roman zbog priče o neobičnih sedam generacija. Mašta je dovedena do krajnjih stvaralačkih mogućnosti. Usponi i padovi, ljubavi i mržnje, ratovi i mir. Knjiga je sažeta od legendi i anegdota. Jedna od rijetkih koja se može čitati više puta.

 

SERIJA

„X-files“ je serija koja je od početka emitiranja postala hit, a popularni Molder i Scaly najdraži agenti. „Istina je oko nas“ slogan je kojeg se sjećam, voljela sam gledati njihove avanture. Iako je mnogo teorije zavjere, ipak je ovo serija koja je obilježila devedesete i osvojila brojne nagrade.

 

FILM

„Zelena milja“ je film koji sam gledala nekoliko puta i opet bih mogla ponoviti, a inače ne volim to. Film koji duboko pogađa gledaoca, nepravda koja, nažalost, sve nas okružuje i dovodi do suza. 

 

MUZIKA

Nekoliko godina radila sam muzičke emisije i uređivala uglavnom pop-rock scenu, ali i naučila voljeti sve žanrove, ako baš moram, izdvojila bih dva benda: „Depeche mode“ i „U2“, čije pjesme imaju posebne emocije, slušaju se danas isto kao i prije 15 godina. Dobra muzika je vječna.

 

DOGAĐAJ

Kod nas se najviše radujem SFF-u, događaju zbog kojeg smo svi ponosni. Vjerujem da se svi u danima njegovog održavanja osjećaju lijepo, jer nam je donio mnoštvo sadržaja u gradu, osim dobrih filmova, Sarajevo postaje grad s prepunim ulicama turista, eminentnih gostiju i svake godine iznova mu se radujem. 

Pročitajte još