Lifestyle

Zerina Patković: Nekada se morate slikati satima da bi dobili savršenu fotografiju

Zerina Patković, rođena 1993. godine u Zenici, primjer je kako se uz trud i želju mogu podjednako dobro obavljati dva posla: televizijski, ali i onaj u vezi s društvenim mrežama. Nedavno je Zerina, zaljubljenica i u putovanja, obilježila je svoj mali jubilej, pet godina na TV ekranima. Zerinin primarni posao je televizijski, ali podjednako dobro pliva i morem društvenih mreža kao influenserica. Društvene mreže joj, kaže nam, pričinjavaju dodatno zadovoljstvo i zaradu, no otkrila nam je šta je sve potrebno da bi se napravila savršena fotografija.

– Nekad se morate fotkati i po nekoliko sati da biste dobili savršenu fotku. Ako je u pitanju neka poznata atrakcija gdje je uvijek gužva, vi morate ustati jako rano ujutro i otići slikati se recimo u šest ili sedam ujutro kako ne bi bilo ljudi oko vas i kako se ne biste stopili u masi iza vas. To oduzima jako mnogo vremena. Meni je nekada teško uskladiti sve obveze sa tim, ali zasad uspijevam. Ako odem na neko putovanje, to koliko je odmor, toliko je i umor i napor jer se desi da čitav dan provedem u
presvlačenju i fotkanju, a da ne vidim neke značajne atrakcije koje su dio tog grada ili zemlje. Kad sam bila na godišnjem odmoru u julu u Tunisu, ustajala sam svako jutro u 5.30 kako bih se našminkala, obukla i fotkala do 8 ili 9 sati. Nakon toga skidam šminku, doručkujem i idem na plažu. I tako svaki dan. Rijetko ko bi mogao podnositi taj tempo posebno kad si na godišnjem odmoru koji žrtvuješ zarad dobre fotke na Instragamu. Ali ako želite uspjeti u bilo čemu morate se malo potruditi i žrtvovati, pa tako i za ovaj posao.

Pratite nas na društvenim mrežama