Fitnes trener Ensar Čolpa nam je otkrio svoj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Sarajlija Ensar Čolpa fitness je trener i promotor zdravog načina života. Iza ovog uspješnog momka brojna su takmičenja iz područja bodybuildinga. Ovaj put trening smo ostavili po strani, a Ensara doveli na naš teren, gdje nam je pojasnio svoj kulturni vodič. Serije ga nikada nisu osvojile, ali zato jest  muzika. Jednom događaju je naročito vjeran

KNJIGA

Omiljena knjiga mi je “7 navika veoma uspješnih ljudi” od Stephena R. Coveyja, istaknutog savjetnika i autora uspješnih knjiga o psihologiji uspjeha. Inače ne čitam romane, nego radim na treniranju podsvijesti za razne životne situacije pa čitam štiva slična tome, ali bih ovaj izdvojio i toplo ga preporučio svima.

 

SERIJA

Serije uopće ne gledam, posljednja koje se sjećam je „Ezel“, serija koju sam gledao s mamom kako bih joj pravio društvo. Sada ne znam ni koje su aktuelne, jer TV sadržaje ne pratim.

 

MUZIKA

Vrsta muzike koju slušam ovisi o situaciji u kojoj se nalazim, tako da na treningu i u vožnji slušam house i techno, dok kod kuće slušam rap. Muzikom sam baš opsjednut, 24/7 nešto svira, jer me muzika pokreće. Od muzičara bih izdvojio Capo, Rafa Camora, Mahmuta Orhana, Pascala Juniora.

 

FILM

Omiljeni film koji bih izdvojio bio bi“Sudar titana”, obrađena verzija mita o Perzeju. Inače mi je mitologija veoma zanimljiva, a volim gledati i akcione filmove, npr., u kojima glume Jean- Claude Van Damme i Jason Stattham.

 

DOGAĐAJ

Događaj u Sarajevu koji po meni daje veliku čar ovom gradu je SFF, jer tih nekoliko dana Sarajevo blista u punom sjaju i vjerujem da bi trebalo tako češće sijati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti