Feđa Fetahagić otkriva svoj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Feđa Fetahagić, poznato TV lice, nakon teške nesreće koju je doživio u ljeto 2015. godine u Splitu, kada se u hotelskoj sobi u Splitu okliznuo u kupatilu i zadobio teške povrede glave, uspješno se vratio svom poslu. Ovaj put nismo razgovarali na tu temu, nego smo se dotakli čitanja knjiga, gledanja serija i filmova, te događaja koje Feđa vrlo radi dijeli i preporučuje našim čitateljima.

 

KNJIGA

Trenutno omiljenu knjigu koju bih izabrao je Agatha Christie – Autobiografija. Uzbudljiv život i put najobjavljivanije autorice svih vremena. Kao kraljica krimića njen privatni život je bio misterija pa mi je posebno zanimljiva ova knjiga koju je u tajnosti pisala nekoliko godina. Ukupni tiraž njenih djela je preko milijardu, pa je jasno zašto me njena djela ne mogu ostaviti ravnodušnim.

SERIJA

Intesantno da me serija koju sam pratio kao dijete ostala je moja omiljena animirana serija, a to su „The Simpsons“. Zabavne i luckaste situacije ove super inteligentno „skrojene“ serije dobivaju posebno na težini kada ih sada pratim pa i neke koje sam davno gledao, ponovo me podsjete zašto su uvijek među mojim prvim izborima šta za gledati od serijskog programa.

MUZIKA

Kao muzički urednik i autor možda mi je najzahtjevnije odabrati koju muziku volim. Kao muzički recezent bavim se muzičkom kritikom pa eksperimentišem sa žanrovima i u većini nalazim u svakom jedan od naslova koji sigurno zadovoljavaju. Grupa „U2“ nosi divnu muziku i poruke koje nas prate kroz bilo koje vrijeme u kojem živimo, pa je smatram i jednom od omiljenih.

DOGAĐAJ

Od kulturnih događaja koje ne propuštam su neke premijere i predstave u pozorištu. Sarajevo Film Festival je vrhunski, AJB DOC i OFF festival su moj izbor kulturnih događaja.

FILMA

Film koji je ostavio poseban dojam na mene je „Gladijator“. Remek djelo koji potpisuje Ridley Scott sa glumcima Russelom Croweom, Joaquinom Phoenixom i tematikom iz doba Rimskog Carstva uz život gladijatora. Priznajem da je to film koji sam nekoliko puta gledao i ponovo ću.

Pročitajte još