Ina Hamzić otkriva zbog kojeg događaja uzima godišnji odmor

Piše: Redakcija

Sarajevska umjetnica i pjevačica Ina Hamzić, nakon pandemije polako se vraća obavezama u kojima ju je pandemija prekinula, ali je vrlo rado odvojila vrijeme i provela nas kroz svoj kulturni vodič, te otkrila omiljenu knjigu koja je ostavila snažan dojam na nju, te kojem događaju je vjerna i zbog kojeg uzima godišnji odmor.

 

KNJIGA

Ne znam odakle bih počela. Mnogo knjiga volim i pročitala bih opet. Za početak mogu istaknuti da sam više prozni tip i da prozni narativ vrlo rado čitam. Ono što sam čitala u posljednje vrijeme i što je na mene ostavilo dojam je knjiga “Kad je Niče plakao”, Irvina Jaloma. Mislim da dugo nisam pronašla pisca koji je uspio objediniti filozofiju, psihologiju, psihoanalizu i lijepo napisanu polu-fikciju u jednoj knjizi. Toliko mi se dopala autorova rečenica i način na koji piše, da sam pročitala niz njegovih knjiga nakon pomenute. Riječ je o psihoterapeutu, moje talasne dužine i vibracije, koji nesebično dijeli iskustva iz psihoterapije. Planiram pročitati sve njegove knjige, on je baš „my cup of tea“.

 

FILM

„Mjuzikl Chicago“! Ne znam koliko je površno reći da mi se sve sviđa u tom filmu, ali pravi ljubitelji mjuzikla znaju zašto je dobio niz Oscara.

 

MUZIKA

Slušam različite žanrove, od Jazza do elektronske muzike, sve u zavisnosti od raspoloženja, misli koje me obuzimaju. Izdvojila bih Kurt Ellinga.

 

SERIJA

Omiljena serija mi je američka humoristična „How I Met your Mother“. Takve šale volim, mislim da su i režiseri i glumci bili prekreativni u trenutku snimanja.

 

DOGAĐAJ

Pa ako vam kažem da uzimam godišnji odmor kada traje i kada se u Sarajevu održava „Sarajevo Film Festival“ sve će vam biti jasno.

Pročitajte još