Čovjek kojeg je Melania voljela prije Trumpa: Njihovu ljubav zaustavio je odlazak u vojsku

Piše: Redakcija

AFP

Supruga prvog čovjeka Amerike Donalda Trumpa, rođena Slovenka, Melania, gdje god da se pojavi plijeni pažnju, a detalji iz njenog privatnog života ne prestaju interesirati javnost. Naime, jedan od posljednjih je izjava njenog bivšeg dečka, koji je u javnosti ispričao gdje su se upoznali i zbog čega su se rastali.

Peter Butoln, novinar iz Slovenije, bio je u vezi s prvom damom SAD-a, Melanijom Trump dok ona nije bila još nimalo poznata i živjela u Sloveniji.  Oboje su tada išli u srednju školu. Za medije je otkrio kako su se upoznali, detalje iz njihove veze.

– U vezi smo bili tri mjeseca. Sjećam se tačno, završila je škola i ljeto je bilo pred nama. U to vrijeme cijela ekipa se okupljala na Tromostovlju u Ljubljani. I Melania je došla sa svojom ekipom. Ja sam išao u gimnaziju, a ona je bila u srednjoj školi za dizajn – prisjetio se Peter. Dodao je kako je on tada imao 18 i po, a njegova djevojka Melania 17 godina.

– Ljubljana je mala, svi smo se znali, i naravno da odmah zapaziš novo lice u društvu. Bila je lijepa, vitka, ja sam malo popio ohrabrio se te napravio prvi korak. Tako je sve krenulo – ispričao je slovenski novinar i prisjetio kako je na njihovom prvom spoju po Melaniju došao u stan u kojem je ona tada živjela.

– Bio je to mali stan, jednosoban. Ona je tamo živjela sa sestrom Ines, koja je bila četiri godine starija. Prvo su živjele s ocem u iznajmljenom stanu, a onda im je otac kupio stan. Ona je samo dva puta bila u mom stanu. Bilo nam je lijepo, onako mladenački. Ona nije voljela duge izlaske, nije pila alkohol, kao druge djevojke. Naše druženje prekinula je vojska koju sam služio u Jastrebarskom. Od onda se nismo čuli.

Nakon ovoga Sloveniju je obuzela groznica zbog Melanie Trump. O njoj se pišu knjige, a Peter Butoln, na osnovu tvrdnji da je njen prvi dečko, pokušao je i da zaradi. Na ebayju prodaje Vespu na kojoj je 1987. vozio slavnu slovensku manekenku.

Nekadašnji novinar i glasnogovornik u kabinetu vlade Janeza Drnovšeka i Antuna Ropa, a kasnije vlasnik agencije koja se bavi PR-om i marketingom na ebayju stavio je u prodaju Vespu Piaggio PX 200 E, 1984. godište, metalik plave boje, jedan od prvih takvih u Jugoslaviji. Prihod od prodaje, kazao je tada da ide u Sloveniju, u humanitarne svrhe za siromašnu djecu bez roditelja, a početna cijena za aukciju je 9.900 dolara.

Do sada nije poznato da li je iko Vespu kupio, jer se šuškalo kako se na njegov oglas niko nije javio, jer nije bila u voznom stanju i trebala  joj je generalna popravka, ali Butoln je istakao početnu cijenu od 9.900 dolara, uz tvrdnju da bi prihod namjenio u dobrotvorne svrhe, u fond za samohrane očeve koji namjerava da osnuje.

Pročitajte još