Kćerka Bill Gatesa progovorila o svom odrastanju

Piše: Redakcija

Jennifer Gates, koja je profesionalna jahačica, a uz to je na drugoj godini medicine na Icahn School of Medice u Mount Sinai, zahvalna je, kako kaže, roditeljima što su je naučili da cijeli život mora učiti, kao i na tome što su je uvijek podržavali u svim njenim odlukama.

– Rođena sam s velikim privilegijama i uvjerena sam da je bilo važno iskoristiti najbolje iz prilika i iz istih naučiti kako bi otkrila svoje strasti i u konačnici možda napravila svijet barem malo boljim mjestom za život – kazala je Jenniger koja krasni posljednju naslovnicu časopisa ‘Sidelines’.

Jennifer je odrastala s 21-godišnjim bratom Roryjem i 17-godišnjom sestrom Phoebe, a svoje roditelje opisala je kao ljude koji, uprkos svim privilegijama i stečenom bogatstvu, puno i naporno rade. Upravo su joj oni uzor i od njih uči sve najbolje kako bi i sama postigla uspjeh.

Njihova fondacija Bill and Melinda Gates Foundation, a koja pomaže siromašnima, kao i pruža školovanje djeci s poteškoćama, bila njena inspiracija da i sama poželi postati doktorica kako bi pomagala drugima.

– Još dok sam bila dijete, roditelji su uvijek sa mnom pričali kao da sam odrasla osoba i nikada se nisu libili voditi sa mnom ozbiljne razgovore. Odrasla sam uz razgovore o velikoj stopi smrtnosti kod djece, kao i epidemiji HIV-a, o čemu se pričalo za večerom.

Ona je nakon diplome na Stanfordu 2018. uzela godinu pauze, a onda je 2019. upisala medicinu kako bi postala pedijatar ili doktor porodične medicine.

Pročitajte još