Damir Imamović preporučuje sadržaj za čitanje, gledanje i slušanje

Piše: Redakcija

Foto: Imrana Kapetanović

Damir Imamović, pjevač sevdaha, posljednjih deset godina svojom drugačijom interpretacijom privlači kako domaću, tako i inozemnu publiku. Ovaj put poblegli smo od klasičnog intervjua i poslovnih i pjevačkih priča, te smo Damira ispitali sve vezano za kulturu. Odgovarao je s puno duha i preporučio zanimljiv sadržaj za čitanje, gledanje i slušanje

Knjiga

Alen Mešković “Ukulele jam”, Alen je predivan pisac. Porijeklom Bosanac, odrastao je u Danskoj i piše na Danskom. Jedan je od onih važnih glasova koji danas pripadaju evropskoj književnosti, ali i unose u nju “naše teme”. Pa je zbog toga i za nas neobično važan.

 

Muzika

U posljednje vrijeme mnogo slušam muziku. Valjda zbog izolacije u kojoj smo svi. Bilo je i nekih vrlo važnih albuma. Preporučujem, recimo, novi album grupe “Afion”, po imenu “Treći bilbil”

 

Film

Nedavno sam gledao na Netflixu predobar i jako interesantno režiran film „Wheelman“, te ga preporučujem svima.

 

Serija

Mnogo toga sam pregledao tokom izolacije, teško mi se odlučiti. Nekako mi je ostala u sjećanju odlična serija “Mindhunter”. Nadam se da će snimiti još sezona.

 

Događaj

To je ovih dana sigurno premijera nove pozorišne predstave Dine Mustafića u bašti Zemaljskog muzeja: “Osramoćeni”. Mnogo volim njegove režije. Često smo radili zajedno i baš mi je drago da se ne predaje ni u ovom ludilu nego i dalje prozvodi. Okupio je, kao i obično, odličnu ekipu.

Pročitajte još