Najsretniji smo sa 38 odnosno 40 godina

Piše: Redakcija

Djetinjstvo je vjerojatno razdoblje na koje će većina pomisliti kada je riječ o najsretnijem razdoblju u životu, no, istraživanje nedavno provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da smo najsretniji u dobi od 38, odnosno 40 godina.

Tačnije, istraživanje koje je provela osiguravateljna kuća Beagle Street, a u kojem je sudjelovalo 1000 osoba starijih od 70 godina pokazalo je da su žene najsretnije u dobi od 38 godina, a muškarci u dobi od 40, prenosi Daily Mail.

Kao najsretnije trenutke u životu, većina ispitanika navela je – standardno – rođenje prvog djeteta, dan vjenčanja i rođenje unuka. Nakon toga slijede životni događaji i promjene kao što su odlazak u mirovinu, preseljenje, trenutak kada dijete prohoda te prvi susret s voljenom osobom, odnosno s partnerom, prenosi Index.hr.

Ispitanici su složni oko toga da je, unatoč stalnoj utrci za financijama i poslovnim uspjesima, ljubav na kraju uvijek važnija od novca, te da su uz to najvažniji zdravlje i dobri prijatelji.

Većina ispitanika, točnije njih 90 posto, navela je da ne žali za ničim posebnim, a oni, pak, koji ipak žale za nečim, navode pogrešno odabranu karijeru i snove koje nisu uspjeli ostvariti zbog te loše odluke.

Sedam posto ispitanika navelo je da žali zbog toga što nisu više putovali, a manji postotak njih naveo je da žali zbog razvoda te zbog preranog ulaska u brak.

Ispitanici su se oko savjeta koje žele uputiti mladima složili oko sljedećeg: vjerujte u sebe, voljene osobe ne uzimajte “zdravo za gotovo”, imajte na umu da ništa vrijedno ne dolazi samo i nemojte biti ogorčeni.

Pročitajte još