Nataša Petrović: Omiljeni film mi je “Ostrvo”

Piše: Redakcija

Nataša Petrović, dugogodišnja voditeljica, ovaj put nije bila u dobro poznatoj ulozi, nego smo je izveli na naš teren i mi nju ispitali koje štivo je opušta, šta voli da gleda na televizoru, koju pjesmu pušta na repeat i kojem događaju se raduje.

 

FILM

Omiljeni film mi je “Ostrvo”. Ruski film “Ostrvo” priča je o iskonskim vrijednostima i pitanjima ljudske duše, kako za religiozne, tako i za nereligiozne ljude, budući da nas uči i propituje o tome, kako biti bolji čovjek?! Pavelu Lunginu je pošlo za rukom da vjerodostojno predstavi svakodnevni, (ne)običan život sa svim što nosi sa sobom – osmijeh, ljubav, vjeru, tugu, bol i na kraju smrt.

 

KNJIGA

Omiljena knjiga “Gordost i predrasude” klasik britanske književnice Jane Austin. Slikajući društvene odnose XIX vijeka u srednjem i višem stalažu, ukazujući na nepravde prema ženama, drugorođenim sinovima, siromašnima, ismijavala je aroganciju aristokratije, površnost i vulgarnost novih bogataša. Ljepota ovog djela jeste ironija, humor i potreba za vjerovanjem da ljubav postoji, uprkos ironiji, humoru i kupoprodajnim bračnim ugovorima.

 

MUZIKA

Bill Withers- Lovely day.. jedna od omiljenih .. optimistiČnih pjesama koja sa prvim taktom potpiruje životnu radost..

 

SERIJA

Serija koja me oduševila je grčka serija “Otok”. Prati način života stanovnika između dva otoka za vrijeme epidemije gube. Poučna za pogledati, jer i mi živimo u vremenu jedne epidemije.

 

DOGAĐAJ

Ovaj koji trenutno živim na Jahorini.. Družeći se sa javnim ličnostima u prirodnom ambijentu, stvaramo i promovišemo zdrave vrijednosti, spajajući divnu prirodu i takvo društvo, a uz zadovoljstvo, inspiraciju i nadahnuće zdravog života, prenosimo i TV gledaocima nedeljom u 10h, u programu RTRS.

 

Pročitajte još