Aida Feraget provela nas je kroz svoj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Aida Feraget je savjetnica za komunikacije i aktivistica za prava marginiliziranih grupa u našem društvu. Njeni statusi mnoge nasmiju, ali nerijetko i mobiliziraju na akciju. Sebe smatra prijateljicom našeg magazina, pa je rado podijelila šta joj se to u ovoj godini dopalo u segmentu kulture.

Omiljena knjiga

Tajni život drveća, Peter Wohlleben.  Preporučujem je. Sigurno ćete drveće I šumu posmatrati na sasvim novi način ili se podsjetiti znanja koje smo imali kao djeca, kada smo sve u našoj okolini vidjeli čišće i nevinije.

 

Serija

Tales of the City. Iako nisam ljubiteljica serija, svih deset epizoda  ove sam pogledala u dahu. Obilje zanimljivih karaktera i priča.

Film:

Portret dame u plamenu. Predivna i snažna priča o ljubavi i umjetnosti.

Muzika

Album Singer of tales, Damira Imamovića. Istinski uživam u njegovim izvedbama. Sevdah, sam po sebi, obiluje dušom, ali Damir nekako doda još i mrvicu magije koja je, meni barem, neodoljiva.

Događaj

Ipak moram izdvojiti dva. Prvi je “Tri + Tri sestre”, književni program/koncept  koji su osmislile i realizovale tri bh. književnice Lejla Kalamujić, Lana Bastašić i Lamija Begagić putem kojeg predstavljaju radove književnica iz regije. Ovaj koncept u cijelosti izlazi iz standardnih okvira, nisam propustila ni jedan njihov događaj i sa nestrpljenjem očekujem nove.

Drugi, ali ništa manje važan, je prva samostalna izložba moje drugarice I samouke slikarice Tamare Vučinić koja je 26.maja otvorena u galeriji ‘Mak’ u Sarajevu. Tamarina umjetnost, energija i odlučnost da ne odustaje od svojih snova su Sarajlijama osigurale divan kulturni događaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti