Svadba sina Đorđa Balaševića kao kod hadžije i hadžinice

Piše: Redakcija

Sin Đorđa Balaševića Aleksa nedavno je dospio u žižu javnosti nakon što je vjerio svoju dugogodišnju ljubav Nikolinu, piše “Blic”.

Aleksa je inače organizator najpoznatije regionalne MMA grupe “Megdan”. Djevojku je zaprosio u Nazaretu. Njegov otac, čuveni kantautor, nije mogao da prisustvuje ovom činu, kao ni niko drugi iz Aleksinog okruženja, a organizator MMA borbi je objasnio kako sje sve izgledalo.

– Vjerili smo se u Nazaretu. Nekoliko meseci čekao sam blagoslov Patrijaršije i odredili su da to bude tamo, sa episkopom Romanosom, božjim čovjekom odgovornim za mir u tim krajevima. Nedostajalo mi je prisustvo najbližih, pogotovo kad sam vidio neke nemirne prizore, ali bilo mi je važno da ispunim dogovor svog duhovnika, oca Pajsija, koji je trenutno u Krupi. Rekao sam mu da ću poslij hodočašća zatražiti blagoslov po najsvetijim običajima i ispunio sam riječ, zbog čega se osjećam neopisivo dobro – rekao je Aleksa Balašević za “Hello”.

Ovaj mladić je poručio i kako je njegova izabranica “žena za sva vremena”.

– Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradjed slavio za vrijeme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali poslije mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smio. Sve se promijenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na Cveće i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osjećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame.

Balašević mlađi je otkrio i kako će izgledati njihovo venčanje, ali ne i kada će biti.

– Ni skromno, ni raskošno, već onakvo kako bi svadba hadžije i hadžinice trebalo da izgleda – rekao je Aleksa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti