Ajla Šabanović: Tuš za oči je moj must-have

Piše: Aldina Zaimović

Poznato TV lice Ajla Šabanović sredinom prošle godine ostvarila se u ulozi majke, a dolaskom na svijet kćerkice Une njeni prioriteti su se promijenili, no, damar za posao ostao je isti. Gledatelji su je imali priliku upoznati prvo kao lice kuće TV1, da bi se kasnije pridružila timu N1 kao novinarka i voditeljica centralne informativne emisije Dnevnik, te N1 info, ali i dnevnih informativnih izdanja. Kako je često pod svjetlima reflektora, a to zahtijeva jaku i tešku šminku, Ajla je pronašla odgovarajuće kozmetičke preparate i tretmane, da bi njena kože bila njegovana i spremna za nove poslovne pobjede. Za naš magazin Ajla otkriva svoje male beauty tajne

Dnevno, osim osnovnih higijenskih navika, navečer odradim “blagi” piling i dobro hidratiziram lice. Na sedmičnom nivou tu su detaljniji piling i maska za lice. Mjesečno se prepuštam stručnom rukama i nekom preporučenom tretmanu.

Da mi frizura bude uvijek u odličnom izdanju,  tu je S.O.S šampon za suho pranje. Ali, priroda mog posla je takva da je frizura neopohodna, tako da barem dva puta sedmično, nekad i češće, posjećujem frizerski salon. Na svu sreću, u tome uživam. Zapravo, najljepša frizura je čista, zdrava i njegovana kosa.

To što sam ja nekad smatrala nedostatkom danas je “must have”. Izražene, pune usne sam dobila po rođenju. Nekada mi se to nije sviđalo, danas je priča sasvim suprotna. I hvala Bogu – prirodna.

Pripadam generaciji kojoj šminkanje nije bilo dozvoljeno u ranim godinama. Sada su društvene mreže donijele sasvim nove trendove, pa se djevojčice počinju šminkati, prema mom mišljenju, prerano i pretjerano. Nikada nisam voljela previše šminke, niti napadnu šminku. Televizija i informativni program, na svu sreću, “njeguju” prirodni look, koji ne smije djelovati napadno. Ipak, televizija zahtijeva “tešku” šminku. Privatno koristim sasvim druge proizvode i skoro nikada ne koristim sjene, osim za posebne prilike. Ali, tuš je dugo vremena moj must have. Bez njega se osjećam čudno, mada to pokušavam promijeniti.

Smatram da ljepota dolazi iznutra. Kako zračiš, tako i privlačiš. Ništa vam ne znače silni filteri, ako vam van Instagrama na licu ne mogu vidjeti “čistotu duše”.

Kao i svaka žena na Planeti, imam momente nesigurnosti. Nekada jednostavno “nije moj dan” pa mi ništa ne ide od ruke. Iskustvo me naučilo da u tim momentima prikrijem nesigurnost i da sve izgleda savršeno. A svi smo mi samo “obični ljudi”, s emocijama. Kako kažu: razvučem osmijeh i briga me.

Tretmani za lice su nešto na čemu ne štedim. Naročito zbog teške televizijske šminke, neophodno je posvetiti mu pažnju. Danas barem ima odličnih tretmana, i pristupačnih. Naprimjer, ultrazvučna spatula u kombinaciji s hidratantnom maskom meni radi odličan posao. I važno mi je da tretman ne boli, da usput i uživam.

Kada pogledam stare fotografije, pomislim kako ne starim previše. Šalu nastranu, kao i svaka žena, mogu sebi uvijek naći manu. Ali sam u svakoj fazi težila boljoj verziji sebe. Nekad uspijete, nekad vam treba još malo – manje kilograma, duža kosa,… Bitno je biti suštinski sretan, to se odražava i na izgled.

Nikad nisam otišla na spavanje sa šminkom na licu. I veliko “NE” skidanju šminke vlažnim maramicama.

Prve i za sada jedine (dvije) bore su ove “mrštilice” na čelu. Nisam se previše uznemirila. To je normalna pojava s godinama, ali ako me u nekom periodu života budu uznemiravale, danas to barem nije problem ”popuniti” i neću se libiti to uraditi. Imamo toliko divnih, stručnih doktora za te poduhvate. Najvažnije je da dođete u stručne ruke.

Pročitajte još