Šljive i grožđe: Marinada koja može trajati i tri godine

Piše: Redakcija

Dva kilograma šljiva madžarki i kilogram bijelog grožđa dobro oprati u hladnoj vodi i složiti u staklenku u koju može stati ova količina. Voće se mora ovako redati: prvo nekoliko redova šljiva, zatim grožđa, i to paziti da grozdovi budu ucijelo, a posljednji red završiti šljivama.

Ovako napunjenu staklenku naliti čistom hladnom vodom. Zatim vodu ocijediti, izručiti u šerpu i pustiti da prokuha. U kipuću vodu sipati malo sirćetne kiseline, ali paziti da voda ne bude suviše kisela. Dodati žlicu kuhinjske soli, 120 grama šećera, 6-7 klinčića i 2-3 šipke krupnog cimeta.

Sve kuhati 10 minuta. Zatim šerpu skinuti sa štednjaka, staviti da se sok ohladi i njime napuniti staklenku, da šljive i grožđe ogreznu u soku. Staklenku povezati celofanom i ostaviti na hladnom mjestu do upotrebe. Ovako spremljena marinada može trajati i dvije do tri godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti