Da li je puder potreban svaki dan na vašem licu?

Piše: Redakcija

Sigurno ste puno puta čula da je štetno svaki dan koristiti puder, posebno od mama i baka. Je li ovo samo mit ili istina, donosimo vam u nastavku. Ako ste od svojih mama i baka čule da je tečni puder štetan za kožu, bile su u pravu. No, samo za pudere u njihovo vrijeme. Naime,puderi su u prošlosti bili puni štetnih sastojaka i jakih pigmenata, sto danas svakako nije slučaj.

Današnja make up industrija je jako napredovala pa se koristi sve manje štetnih hemikalija, a formule su lagane te ne opterećuju vašukožu.

Većina proizvoda koji dođu na današnje tržište je ispitano nizom istraživanja provedenima od strane dermatologa, a neki puderi čak imaju korisne sastojke za vašu kožu, ako što su aloe vera i hijaluronska kiselina.

Suprotno uvriježenom mišljenju, nošenje tečnog pudera može biti dobro za vašu kožu jer štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja, kao sto su sunčeve zrake ili zagađen zrak. Sloj tečnog pudera će pokupiti sve cestice zagađenja te djelovati kao zaštitna barijera od UV zraka.

Dakle, nošenje tečnog pudera nije loše za vašu kožu ako odaberete pravi tip proizvoda pa nema prepreke da se svaki dan osjećate bolje i samopouzdanije uz malo pudera.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti