Sedmični horoskop: Pokažite inteligenciju i budite strpljivi

Piše: Redakcija

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

 

S obzirom da je septembar mjesec Djevice, i u ovom sedmičnom pregledu donosimo vam još zanimljivih detalja o ovom horoskopskom znaku.

Djevice veoma rijetko preuzimaju inicijativu. Prvo treba da zadobijete povjerenje ove posebne osobe, potom pokažite svoju inteligenciju i budite strpljivi. Mrze vulgarnost i nekulturne ljude, zato istaknite svoju prefinjenu stranu i imajte mjeru u svemu.

Muškarca rođenog u ovom znaku osvojit ćete, pa i zadržati uz sebe, ako želite i za cijeli život, ukoliko mu pokažete da ste “idealna” djevojka. Nemojte ga gnjaviti zbog njegovih mušica, dopustite mu da bude perfekcionist. Ako imate razumijevanja za sve njegove sumnje i slabosti, uzvratit će potpunom odanošću.

Radije će biti sam nego s pogrešnom osobom. Detalji su mu važni i u ljubavi. Ženu najčešće bira glavom, a ne srcem. Kada mu je mnogo stalo, mnogo se i trudi da veza ili brak uspije. Nema posebno izražen smisao za romantiku, često je škrt na komplimentima i fizičkom demonstriranju ljubavi, ali mu godi kada voljena osoba inicira posebne trenutke.

Žena rođena u znaku Djevice mnogo je više od “savršene” domaćice, kakvom je doživljavaju. Njen kritički duh čini je odličnom suprugom, osobom koja je u toku svih dešavanja i koja je sposobna za razgovor na svim nivoima. Trudi se da shvati posao svog partnera, kao i njegove hobije. U stanju je da o svemu tome inteligentno razgovara.

Veoma je sposobna. Ne ustručava se da pokaže svoja osjećanja, niti da ukaže na ono što joj se ne dopada. Ovo je veoma korisno, samo ako ne pretjera s kritikama i ako se sve ne pretvori u stalno gunđanje. Treba da sagleda stvari i s partnerovog gledišta ako želi da zavlada “savršenstvo” kojem toliko teži.

 

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Strastveni ste, neodoljivi, zavodite sve oko sebe. Sva nastojanja i urođeni šarm usmjereni su prema partneru. Ako ste sami, odlična sedmica za nove susrete.

Posao: Naglašene su dobre relacije s poslovnim partnerima. Tu su i novi kontakti, te značajan novčani dobitak. Ništa vam nije problem, snalazite se u svim poslovima.

Zdravlje: Opušteni ste, puni energije.

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Divna sedmica i izvrsno slaganje s voljenom osobom. Ako ste i imali problema, rješavate ih lako. U slučaju da ste slobodni, samo slijedite svoje emocije.

Posao: Izuzetno držite do poslovnog ugleda. Na sve načine distancirate se od nefer kolega, posebno onih koje smatrate manje sposobnim. Trebate donijeti važnu odluku.

Zdravlje: Sve ste boljeg raspoloženja.

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Ponekad vam se čini da vas partnerova ljubav sputava, ali istina je da vas guše brojne obaveze. Ako ste sami, žudite za ostvarenjem svojih najsmjelijih snova.

Posao: Ne podnosite nezdravu radnu klimu. Moguće je da ste i meta  ogovaranja među kolegama. Ipak, nejasnoće i nesporazume, otvorenim razgovorom, brzo rješavate.

Zdravlje: Super ste, ali ne preskačite obroke!

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Toliko ste zaljubljeni, da vam se čini da lebdite ili plovite. Osjećate da se vaše nade i očekivanja mogu lako ostvariti. Osobu koju beskrajno volite, posmatrate drugačije.

Posao: Bliska osoba vam pomaže da stabilizirate finansije, što je veoma značajno za vašu poslovnu budućnost. Imate ambiciozne planove, ali još moraju mirovati.

Zdravlje: Izuzetno dobro se osjećate.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Očekuje vas pravi ljubavni preporod. U slučaju da težite ispunjenju ljubavnih snova kroz nove doživljaje, niste uskraćeni. Možda se i zaljubite “na prvi pogled”.

Posao: U punom ste radnom zanosu. Uz minimalan utrošak mentalne i tjelesne energije, postižete mnogo. Uspješni ste i kreativni, pa slijedi svaka vrsta satisfakcije.

Zdravlje: Energični ste i vitalni.

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Pronalazite sreću i mir u svojoj vezi. Sedmica je povoljna i za rješavanje ljubavnih nesporazuma. U svakom slučaju, možete uživati u novostečenoj sreći.

Posao: Ne podliježite sugestiji, nejasnim ponudama i bilo čijem ubjeđivanju. Na svu sreću, prilično bezbolno riješit ćete problem. Nazire se napredak, u svakom slučaju.

Zdravlje: Ne trošite energiju na nebitno.

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Sasvim ste osvojili voljenu osobu. Dalji razvoj događaja prilično je jasan. Oboje ste nestrpljivi da priznate ljubav. Sve više se zbližavate, sve snažnije se volite.

Posao: Komunikativnost, šarm i  spontanost veoma vam koriste i u poslu. Ako očekujete dobre vijesti ili novac, obradovat ćete se. Naime, vaš trud je lijepo nagrađen.

Zdravlje: Opustite se i uživajte.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Osoba koju volite iskazuje vam ljubav na posebno romantičan način. Što je najvažnije, imate oslonac u partneru. Ako ste usamljeni, slijedi nježna poruka.

Posao: Dobro znate da je i pristojna zarada nužna za vaš osjećaj sigurnosti i samopouzdanje. Impresionirat ćete važne ljude znanjem i brzinom kojom obavljate zadatke.

Zdravlje: Slobodno vrijeme provedite u prirodi.

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Vaši kriteriji veoma su visoki. Ako ste slobodni, posebno ste izbirljivi. U isto vrijeme, želje rastu, strast je jača od samokontrole. Sve oko vas puno je izazova.

Posao: Veoma ste sposobni, dobar ste organizator. Sve se vidi i zna tamo gdje i treba. Radujete se svakom poslovnom komplimentu. U svemu imate superioran stav.

Zdravlje: Dovoljno spavajte i redovno jedite!

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Ni po koju cijenu ne želite nekakvo polovično rješenje, ponajmanje vezu samo radi druženja. Želite osobu koja je zaljubljena u vas, isto koliko vi nju volite.

Posao: Donosite važnu odluku. Spremni ste potpuno trasirati svoj put napretka u karijeri, sve što je bitno za budućnost. I, ne manje važno, imate simpatije kolega.

Zdravlje: Ne pretjerujte ni u čemu.

 

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Za voljenu osobu ste najljepši, najugodniji i najzabavniji partner. I obratno je. Oboje težite istinskoj ljubavi, želite stalno biti skupa, uživati u svakom trenutku.

Posao: Gotovo svi vaši talenti dolaze do izražaja. Sa zavidnim uspjehom obavljate raznovrsne poslove. Naglašena je pomoć partnera ili utjecajnih prijatelja.

Zdravlje: Sretni ste i dobro raspoloženi.

 

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Manje ste, nego inače, osjetljivi na postupke, riječi i odluke voljene osobe. Realniji ste i dobrog raspoloženja. Znate šta očekujete od ljubavi i voljene osobe.

Posao: Ambiciozni ste, vrijedni, ali osjećate manjak energije da sve dovedete do kraja. Posvetite se realnim planovima i planirajte, što prije, lijep vikend ili mini-odmor.

Zdravlje: Odlično zdravlje, vedro raspoloženje.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti