Slavni supružnici slave zajedno: Mnogo poznatih danas ima rođendan

Piše: Mirela Kukan

Foto: Instagram

Mnogo poznatih ličnosti rođeno je na današnji dan. Zanimljivo je da jedan od najslavnijih glumačkih bračnih parova svijeta slavi zajedno. Na isti dan, 25. septembra samo različitih godina, naime, rođeni su Michael Douglas, američki glumac i producent, i njegova supruga Catherine Zeta-Jones, glumica i oskarovka. Michael slavi 76, a Catherine 51.

Uz videokolaž zajedničkih fotografija suprug je voljenoj čestitao na Instagramu i poručio: “Sretan rođendan Catherine! Kladim se da ti je drago što je završila ova godina! Evo budućnosti“

Catherine Zeta-Jones, pak, na svom Instagramu osim suprugu čestitala je i svojim prijateljima i kolegama, također, poznatim ličnostima koje danas slave. Uz poruku objavila je i njihove fotografije.

-Velika mi je čast što sam rođen istog dana kao i svi ovi talentirani ljudi! Sretan rođendan Will, Heather, Serge, Barbara i naravno ocu moje djece i mom suprugu Michaelu ❤️ A “čovjeku od čelika” našem dragom prijatelju Christopheru, uvijek u našim srcima i nikad zaboravljen. Sretan rođendan, kolege Vage – napisala je holivudska zvijezda uz šest fotografija:

Christopher Reeve, američki glumac, kojem se Cathrine posebno obratila, danas puni 68. Najpoznatiji je po ulozi superjunaka Supermana u istoimenim nizu filmova.

Godine 1995., nakon pada s konja, postao je kvadriplegičar i ostao prikovan za invalidska kolica do kraja života.

Heather Locklear slavi 69. Ova američka glumica najpoznatija po televizijskim ulogama.

Među njenim ulogama se posebno pamti lik Sammy Jo Carrington iz planetarno popularne TV-serije Dinastija, zatim uloge policajke Stacy Sheridan u TV-seriji T. J. Hooker, Amande Woodward u TV-seriji Melrose Place i Caitlin Moore u sitcomu Spin City.

Will Smith, superpopularni američki glumac i rapper, također danas slavi rođendan i to 52.

Na današnji dan rođeni su i muzičar John Bonham, glumac Mark Hamill, španjolski filmski reditelj, scenarist i producent Pedro Almodóvar, engleska glumica i glumac Felicity Kendal i Jason Flemyng, zatim američki glumac, reper, pisac i komičar Donald McKinley Glover poznatiji kao Childish Gambino, potom Mikael Persbrandt, švedski glumac, reper i glumac, kao i reper i glumac T. I., te glumac Don Adams koji je umro 2005. godine.

Kada je riječ o domaćim poznatim ličnostima, nažalost, naš popularni glumac Žan Marolt, više nije među živima. Ovaj bosanskohercegovački glumac rođen je 25. septembra 1964. godine. Bio je stalni glumac Kamernog teatra 55 i ostvario brojne uloge u teatru, u predstavama kao što su Buba u uhu, Umri muški, Kidaj od svoje žene, Ujak Vanja, te u brojnim filmovima i televizijskim serijama.

Posljednju ulogu imao je u višestruko nagrađivanom bosanskohercegovačkom filmu Ostavljeni (2010). Umro je u Sarajevu 11. jula 2009. nakon duge i teške bolesti.

S druge srane, mediji u našem regionu danas su u iščekivanju fotografija i informacija s najavljene spektakularne proslave 40. rođendana pjevačice Nataše Bekvalac.

 

 

Pročitajte još