Slavni kuhar počinio samoubistvo

Piše: Redakcija

Slavni japanski kuhar Taku Sekine (39), poznat po svom restoranu u Parizu, počinio je samoubistvo, saopćila je njegova porodica.

Kako tvrde, Sekine je oduzeo sebi život zbog toga što je bio meta “lažnih tvrdnji o tome da je bio seksualni zlostavljač”.

Podsjeća se da zvaničnih optužbi protiv Sekinea nije bilo, niti je bio predmet policijske istrage. Također, Sekine je tvrdio da nije kriv.

Tokom ljeta, svijet kulinarstva uzburkao je instagram post jedne žene koja je tvrdila da ju seksualno napastvovao neimenovani chef, i žene u ovoj industriji pružile su joj podršku.

Japanese chef Taku Sekine dies aged 39 | En24 World

Potom je, piše AFP, website Atabula objavio tekst o zlostavljanju u najboljim francuskim restoranima, te su oni napisali da bi “slavni japanski chef mogao biti optužen za silovanje”.

Sekine je ubrzo objavio kako će učiniti sve da očisti svoje ime.

Ipak, njegova porodica sad je u saopćenju objavila kako je Sekine bio uhvaćen u nasilnu spiralu depresije: “napad na njegovu čast i integritet bio je žestok. U depresivnom procesu, u kojem su pokušali pomoći i ljekari, Taku Sekine izgubio je pravac kako da se odupre ovom nagonu.”

Njegov restoran Dersou, podsjećaju svjetski mediji, bio je proglašen 2016. za najbolji u Francuskoj, a nagrađen je i njegov restoran Cheval d’Or. Sekine je kuhao sa slavnim francuskim chefom Alainom Ducasseom u Tokiju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti