Vrijeme je za Vage: Romantični idealisti

Piše: Redakcija

Vage vole komfor, izvjestan luksuz, prefinjenost, udobnost i sve ono što je odraz dobrog ukusa. Najpotpuniji izraz nalaze u ljubavi, čije ispoljavanje potječe, istovremeno, iz jedne veoma lične note i sposobnosti da zadrže partnera. Šarm njihovog “JA” postaje ogledalo partnerovog “TI”. Dobro se slažu s osobama blage naravi, koje mogu da ih smire i vežu za sebe, da ne polete previsoko.

Nepopravljivi su idealisti, romantičari i sanjari, koji maštaju o jednoj ljubavi do kraja života. Vole i uživaju u različitim igrama zavođenja. Oličenje su šarma, ljepote i elegancije. Vole suptilne, galantne ljude i priče o ljubavi. Ne podnose škrtost i grubo ponašanje, kao ni osobe bez stila.

Za Vage su karakteristične jamice na obrazima, bradi ili na koljenima. U obliku bilo kod dijela tijela, gotovo da nemaju oštrih kutova, sve je na njima sazdano od oblina. Glas im je prijatan i čist. Lako se prepoznaju i po tome što uvijek imaju mio ili bar neutralan izraz lica.

I psihički i fizički, Vage spadaju u najzdravije ljude, osim ako u nečemu ne pretjeruju. Ne treba da zaborave na obavezne periode odmaranja uz laganu muziku, knjige i umirujuće riječi drage osobe. Tajnu Vage možda najbolje objašnjavaju godišnja doba. Zima je za njih previše hladna, ljeto je previše toplo, a najviše im prijaju plavo nebo proljeća i zlatne boje jeseni.

 

Pročitajte još