Otkriveno zašto su trobojne mačke toliko zanimljive

Piše: Redakcija

 

Vlasnici koji imaju trobojne mačke dobro zanju koliko su njihove ljubimice posebne, a jedna zanimljivost o tim ljepoticama čini ih još interesantnijim životinjama. Naime, trikolorke su u pravilu samo ženke te je prema statistikama, samo jedna od tri hiljade trobojnih mačaka mužjak i on ima višestruke kromosome X, što znači da se radi o genetskom poremećaju te je u pravilu sterilan. Smatra ih se magičnim ljubimicama zbog njihove sposobnosti da negativnu energiju u domu pretvaraju u pozitivnu.

Trobojnost kaliko mačaka rezultat je činjenice da i crnu i narančastu boju prenose kromosomi X, a kako ženke imaju dva kromosoma X, samo one mogu imati i žutu i crnu boju, dok se informacija o bijeloj dlaci nalazi na sasvim drugom genu. Trobojne mačke najčešće su crno-bijele mačke sa žutim preljevom, ali mogu biti i drugih kombinacija boja.

Za trobojne mace također se kaže da imaju najmačkastiju narav, odnosno da predstavljaju najveći izazov za svoje vlasnike. S druge strane, smatra ih se magičnim ljubimicama zbog njihove sposobnosti da negativnu energiju u domu pretvaraju u pozitivnu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti