Bizaran trend: Turpijom za nokte bruse zube kako bi ih uredili

Piše: Redakcija

Na trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži, TikTok, može se pronaći zaista korisnih savjeta i recepata, ali i mnoštvo bizarnih trendova.

Ovih dana proširio se jedan beauty trik, a stomatolozi su zgroženi. Video klipovi u kojima ljudi turpijom za nokte bruse svoje zube kako bi ih malo “korigovali” i “uredili” nisu mogli proći neprimijećeno.

Iman Sayed, stručnjak za dentalnu medicinu redovno dijeli svakakve savjete na internetu, a nedavno je objavila video djevojke koja je koristila ovu metodou i nije mogla da ćuti.

@millennial_rdhIs filing your teeth safe? @acerendulicc ##dentist ##teeth ##filingdown ##duet♬ original sound – Iman


– Zubi su načinjeni od nekoliko slojeva. Ako uništite gleđ turpijanjem, ona neće moći ponovno sama da se napravi. Zubi vam mogu postati ekstremno osjetljivi, a možete ih čak potpuno umrtviti. Mrtav zub zahtijeva puno tretiranja što nije nimalo ugodno, ali ni jeftino- poručila je i upozorila ljude da zaista prestanu ovo da rade.

Sunny Sihra, stomatolog, istakao je i kako se cijela konstrukcija i izgled zuba mogu potpuno uništiti, a kada se to jednom dogodi, nema povratka. Svaka korekcija zuba mora se odrađivati isključivo kod stručne osobe, napomenuli su.

Piše: E.I.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti