Najduže noge na svijetu: Za nju ne postoje pantalone

Piše: Redakcija

Američka tinejdžerka iz Teksasa Maci Currin oborila je svjetski rekord – ona je žena sa najdužim nogama. Na prvom mjestu zamijenila je rusku košarkašicu Ekaterinu Lisinu čije su noge dugačke 132,8 centimetara. Macina desna noga dugačka je 134, 4 centimetra, a lijeva 135,5.

Mlada Teksašanka će se uskoro preseliti u Veliku Britaniju gdje planira da studira, a još jedan od njenih ciljeva jeste da postane najviši model na svijetu. Ova 17-godišnjakinja poručila je svim ljudima koji izgledaju neobično da svoje neobičnosti prigrle i prihvate, i da ih ne skrivaju. Ona se nada da će njen rekord inspirirati i druge visoke žene.

Ona je dodala da joj je nekad teško da prođe kroz vrata ili da uđe u automobil, a ima i poteškoće sa pronalaskom odjeće. S druge strane – u prednosti je kada igra odbojku ili košarku, a njene duge noge donijele su joj i popularnost na društvenim mrežama.

-Kako je visoka 208 centimetara, njene noge zapravo čine 60 centimerara visine. Ona je sada prilično popularna na društvenim mrežama i TikToku gdje uživa u snimanju video snimaka koji ističu njen atribut zahvaljujući kome je oborila svjetski record – rekao je portparol Guinnessove knjige rekorda.

Izvor:  Žena.rs

 

Pročitajte još