Napravite savršenu fotografiju doma i osvojite Instagram

Piše: Redakcija

Da biste napravili savršenu fotografiju vašeg doma nije potrebno da imate profesionalni fotoaparat, samomalo mašte i volje da snimite interijer i kreirate fotografije dostojne nekog svjetskog magazina

 

Izvršili ste uređenje stana i voljeli biste taj dobar osjećaj vašeg toplog i ušuškanog doma prenijeti i drugima, ali  čini vam se da ne možete fotografijom lijepo prenijeti autentičan dojam i dočarati lijepe detalje zbog kojih obožavate prostor u kojemu živite. Ipak postoji nekoliko jednostavnih trikova uz koje će vaš interijer izgledati savršeno na fotografijama. Malo ćete se zabaviti, popuniti svoj feed na Instagramu i usput razgovarati s drugim ljudima o korisnim informacijama i savjetima o uređenju interijera. Mi vam donosimo korisne savjete kako da fotografije vašeg interijera budu što bolje i zaniumljivije.

Koristite prirodno svjetlo

Kada fotografirate unutarnji prostor, prirodno svjetlo uvijek treba biti opcija. Cilj je snimiti kad je svjetlost na vrhuncu. Svjetlost iz sijalica u kućanstvu može dati plavu ili žutu nijansu koja može prigušiti prave boje i spriječiti ih da sjaje kroz vašu sliku, ali ako uravnotežite svoju sliku, to možete potpuno izbjeći. Pripazite na sobu tokom dana. Svaka soba okrenuta je suncu u različito doba dana, zato zabilježite kada je vaša soba svijetla, ali ne preplavljena izravnim svjetlom. Svijetli, ali oblačni dan najbolji je za interijerskog fotografa. Oblaci djeluju kao prirodni filtar, pružajući meko svjetlo kroz vaš prostor, piše magazin Vogue.

Upoznajte alate na telefonu

Nije vam potreban profesionalni fotoaparat da biste snimili svoj interijer i kreirali fotografije dostojne jednog svjetskog magazina. Moderni pametni telefoni opremljeni su korisnim alatima koji pomažu u uređenju fotografije. Popularni trik da fotografije izgledaju svjetlije i efektnije je malo povećati postavku ekspozicije. Za tamniji prostor ispustite ekspoziciju radi efekta dramatike.

Nemojte previše stilizirati kadar

Za neusiljeni i autentični izgled, nemojte previše razmišljati o stylingu. Umjesto toga, odlučite se za izgled koji dokazuje da se tu zaista živi. Umjesto snimanja savršeno namještenog kreveta, zašto ne biste snimili zgužvanu posteljinu? Tekstura koju ovaj prirodni pokret dodaje slici, čini cjelokupni izgled autentičnim.

Dopustite prazan prostor

Pokušajte izbjeći uguravanje previše elemenata u jednu fotografiju jer to može učiniti da vaša slika izgleda pretrpano. Dajte svojim slikama prostora za disanje. Snimanje cijele sobe odjednom ponekad može izgledati poput komercijalne fotografije ili agenta za nekretnine. Pokušajte se usredotočiti na jedan element, poput savršeno oblikovanog kamina ili police. Ako fotografirate policu ili bilo koju drugu ravnu površinu, pokušajte povući sve svoje predmete bliže prednjem rubu, umjesto da ih odgurnete prema zidu, jer će to privući pažnju.

Puno dubine

Koristite slojeve kako biste svojoj slici dodali dubinu. Uhvatite djelić jastuka ili vaze. Slikajte kroz razne teksture. Pokušajte dodati kraj kreveta, biljku na podu blizu fotoaparata, jastučić na maloj stolici kako bi oku omogućilo osjećaj trodimenzionalnosti. Fotografirajte u visini namještaja. U dnevnoj sobi namještaj je pozicioniran niže nego u kuhinji. Spustite fotoaparat niže od razine očiju, kauč će se činiti raskošnijim. Ako je središnja točka vaše slike smještena niže u prostoru, oponašajte to fotoaparatom.

Neka vaše slike prikazuju djelić života

Kažu da nikada ne radite s djecom ili životinjama, ali obrnuto je kada je u pitanju vaš Instagram. Neka vas ne bude strah uključiti svoju djecu ili kućne ljubimce za energičnije i poletnije fotografije. Ljudi se žele osjećati kao da su zakoračili kroz zaslon i ušli u vaš dom, pa će im  vaš opušteni pristup dozvoljavanja dijeljenja prostora pružiti osjećaj povezanosti s vama.

Pročitajte još