Ivona Grgić, Katarina Vučić i Irina Dobnik u finalu konkursa „Moja pjesma, tvoja priča“

Piše: Redakcija

Uspješni bh. kantautor Dino Šoše objavio je imena tri finalistice konkursa „Moja pjesma, tvoja priča“, a  glasovi/lajkovi odredit će pobjednicu koju očekuje nagrada od 500 eura.

U finale konkursa prošle su tri dame: Ivona Grgić, Katarina Vučić i Irina Dobnik. Glasati/lajkati se može na Dininoj zvaničnoj Facebook stranici, a potrebno je biti i fan njegove FB stranice da bi glas bio važeći.

Šoše se krajem aprila ove godine, nakon što je promovirao singl „Greška“ sa novog albuma „Četiri ljubavna doba“, odlučio za nešto drugačiju promociju od uobičajene. Objavio je konkurs za najbolju priču „Moja pjesma, tvoja priča“. Time je želio ukazati na neraskidivu vezu pisane riječi i muzike, ali i dati doprinos promociji pravih vrijednosti u društvu. Konkurs je naišao na odličan odjek, jer su brojne priče iz Regiona pristizale.

-Konkurs je, prije svega, zamišljen kao prilika da kroz pjesmu otkrijemo neoktrivene talente, pokažemo i dokažemo da smo ipak društvo koje nije zaslužilo propadanje, koje mu je, nevremenima u kojima živimo, nametnuto. I bili smo u pravu! Više od 200 radova, koje smo posljednjih par mjeseci primili, jasan su dokaz da među nama žive itekako talentovani, rječiti ljudi, kojima fali prilika da svojim telentom i radom dospiju u prvi plan. Ja sam zaista presretan, jer mi je pripala izuzetna čast da mojim skromnim radom dođem do tih divnih ljudi i tog optimizma, koji njihovo djelo širi“  – kaže Dino.

Ime pobjednice konkursa „Moja pjesma,tvoja priča“ bit će objavljeno krajem oktobra na Dininoj zvaničnoj FB stranici.

Autor: M. K.

Pročitajte još