Svjetski dan bez grudnjaka: Uzmite grudi u svoje ruke!

Piše: Redakcija

Svjetski dan bez nošenja grudnjaka još od 2011. godine obilježava se svakog 13. oktobra. Ovaj dan nosi važnu poruku, podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

Stoga, ako već niste, slobodno barem danas odbacite ovaj odjevni predmet, pa osim što ćete se osjećati ugodnije, razmislite o svom zdravlju koje uvijek treba biti na prvom mjestu.

Inače, cijeli mjesec oktobar je u znaku borbe protiv ove opake bolesti koja potresa žene širom svijeta.

Na društvenim mrežama pod hashtagom #NoBraDay mogu se vidjeti brojne objave poznatih i manje poznatih žena koji su na taj način postale dio ove svjetske akcije.

“Vodite brigu o svojim grudima, jer vaš život ovisi od toga. Posjetite liječnika ako imate nekih nedoumica, strahova ili pitanja.” “Današnji dan je podizanje svijesti i podsticanje žena da prepoznaju prve znakove raka dojke.””Rak dojke ubija kao i svaki drugi ako se ne tretira na vrijeme.” “Uzmite grudi u svoje ruke danas i obavite pregled.” “Dan bez grudnjaka je borba protiv raka dojke”,  samo su neke od uobičajenih motivirajućih poruka koje aktivistice šire putem Instagrama, Twittera, Facebooka.

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti