Jednostavne, jeftine i pristupačne ideje za uređenje doma s jesenjim dodacima

Piše: Redakcija

Već krajem augusta počinjemo se pripremati za jesen. Prvo uslijedi spremanje zimnice, a onda se bacamo na uređenje prostora u kojem ćemo boraviti za vrijeme hladnih dana sve do proljeća. Provjeravamo koju odjeću kupiti i kako je kombinirati, vadimo iz ormara topliju posteljinu i dekice, ali smišljamo i kako urediti interijer. Donosimo neke od savjeta kako da pronađete jednostavne i pristupačne ideje za uređenje doma s jesenjim dodacima

 

Za vrijeme ljeta preferiramo vesele motive, jarke boje i laganije materijale, no, kada nastupi jesen, volimo da dom odiše toplinom. Naravno, rijetko ko ima novaca da kompletno mijenja namještaj, ali su nam dovoljni i jednostavni ukrasi koji će unijeti jesen u vaš dom. Donosimo prijedloge jednostavnih, ali, prije svega, cijenom prihvatljivih ideja za uređenje interijera uz detalje koji će pretvoriti vaš interijer u pravu jesenju bajku.

Tikva

Šta to može više nagovijestiti jesen od tikve. Upravo tikva u raznim veličinama, ali i bojama, jeste najčešći dodatak u interijerima koji prostoru odmah pruža jesenski ugođaj. Brojne trgovine za interijere nude ukrase u obliku tikava po pristupačnim cijenama. Još jeftinija opcija je svježa tikva, koju dodatno možete ukrasiti sprejem u željenoj boji. Možete je staviti ispred ulaza, na terasu ili balkon, ali i na policu s knjigama, ili na pod.

Drvo

Drvo u prostor uvijek unosi toplinu. Asocira nas na drvene kolibe koje uvijek povezujemo s pucketanjem vatrice iz kamina i šoljicu tople čokolade. Drvene detalje možete staviti na zid, koristiti kao podmetače za čaše. Odlična opcija je i drveni okvir za slike. Varijante su brojne, a samo na vama je kakvo drvo i na koji način ćete ga uklopiti u svoj interijer.

Mekani jastuci u jesenjim bojama

Pretvorite svoj kauč u najdraži jesenji kutak uz pomoć ukrasnih jastuka u zemljanim bojama koji su napravljeni od toplog i mekanog materijala. Dobrodošle su sve nijanse smeđe, maslinasto zelena, kao i razne varijante žute boje. Ako uz to dodate još toplu dekicu, kutak postaje prava jesenja bajka.

Mirisne svijeće

Ne možemo zamisliti jesen i zimu bez mirisnih svijeća koje pružaju toplo svjetlo i divan miris. One su najbolji detalj kojeg možete odabrati za ukrašavanje svog doma. Birajte svijeće koje su također u zemljanim bojama te toplih mirisa. Također, možete kupiti svijećnjake u bojama i motivima jeseni.

Osušeno lišće i voće

Osušeno lišće i voće izvrstan su dekor na stoliću ili na polici. Možete kupiti gotove, ali i sami možete osušiti lišće, limun, narandžu, u aranžman možete dodati šišarke, grančice, kestenje – sve što možete naći u prirodi tokom jeseni.

Pročitajte još