Adna Hajdarević i Merjem Nuhić: U modi nema pravila

Piše: Lejla Bejdic

Nekadašnja platforma društvene mreže Instagram bila je isključivo za objavljvanje fotogrfija, no to više nije tako… Sve se promijenilo i sada se na njoj razvija ozbiljan biznis. Influencerice je riječ koja se danas sve više može čuti i kada i zbog toga smo odabrali nekoliko djevojaka iz tog polja da nam daju svoje jesenje prijedloge koje mogu biti inspiracija za vaš sljedeći izlazak.

Tim „ters bosanka“ čine Adna Hajdarević i Merjem Nuhić

Djevojke poručuju, u modi nema pravila i najljepše ćete izgledati onda kada se vi najbolje osjećate u onome što nosite.

 

Adna i Merjem Foto: @ters_bosanka

Adna Hajdarević 

Crna je oduvijek bila moja omiljena boja i 80% mog ormara je upravo u ovoj boji. To je uvijek dobar i siguran izbor za svaku priliku.

Crna kožna jakna je moj “all time favorite” odjevni komad, pogotovo u jesen gdje se može kombinovati na mnogo načina i odgovara svakom modnom pravcu , neovisno da li je neka elegantna kombinacija u pitanju ili neki street style.

Bijele patike su također neizostavan komad koje svaka djevojka treba imati, odlične su za svako godišnje doba, ali u jesen su posebne jer „razbiju“ sve tamnije boje koje inače nosimo u jesen, a uz to savršeno se uklapaju uz svaku kombinaciju.

Šešir raznih dezena, oblika i boja  savršeni su za promjenjive jesenje dane i svakom outfitu daju posebnu notu i našu odjevnu kombinaciju podižu na skroz novi nivo .

@istanbul.leautherandfur

Merjem Nuhić

Moj svaki outfit mora biti brz i praktičan, jer u toku dana nemam baš puno vremena za duga spremanja. Zato u mom ormaru najviše ima odjevnih kombinacija iz jednog komada kao što su haljine i kombinezoni. Uvijek se jednostavno daju iskombinivati uz nakit, čizme, kapu ili šešir gdje na kraju imate savršenu kombinaciju.

U jesen ih najviše volim nositi odjeću krem i pastelnim bojama.

Jedna veća torbica u koju mogu stati sve stvari koje mi trebaju tokom dana je nešto što svakoj ženi treba neovisno o dobu godine,  u pitanju je torbica ‘’Made in BIH”. Influenseri trebaju podsjećati svoje pratitelje da kupuju kvalitetne domaće proizvode i podržavaju domaću proizvodnju. Za jesen predlažem krem boje i boje jeseni (narandžasta, oker, bordo i zelena).

Duboke crne čizme kao must have za jesen, za ženstveni i senzualni izgled.

Kapa koja čini svaki vaš outfit kompletnijim i ljepšim.

ILEA bags

Bershka

Neda Fairytale

 

Pročitajte još