Pletene i karirane suknje: Trend koji nas vraća u srednjoškolske dane!

Piše: S. M.

Najnovije inovacije mogu otvoriti neograničene mogućnosti stvaranja slike kreativnih modnih stilova. S vintage putovanja, ponekad naiđemo na filmske  scene iz 60-ih, a ponekad na festivalima „cvijetnih dječaka“ 70-ih.

Dok smo putovali u mladost naših baka ili majki ne samo kroz fotografije, već i s odjećom, sada idemo u period u koji bismo svi vrlo rado da se vratimo: školske godine! Jedna od najistaknutijih tema na modnim revijama jeseni 2020., je „preppy“, odnosno kolegijalni stil, a vraća nas u srednjoškolske hodnike koje ne možemo zaboraviti.

Na novim sezonskim pistama, koje izgledaju poput školskog godišnjaka, vidjeli smo karirane suknje nadahnute školskom uniformom u kojima već dugo niste bili. Nismo mogli zanemariti ovaj trend, posebno u kombinaciji s kariranim suknjama, kravatama, košuljama i džemperima viđenim u mini veličinama i nabranim modelima!

Neke od njih pogledajte u našoj galeriji.

 

 

Vrijedno je isprobati karirane suknje, koje pomalo podsjećaju na karirana odijela u filmu ‘Clueless’ iz 90-ih.

Prilikom odabira vašeg modela pletenih i kariranih suknji, važno je razmotriti ne samo odluke o dizajnu, već i pojedinačne značajke eksterijera. Ako ste visokog ili tankog stasa, bolje je ostati u dugim i uskim stilovima. Niske djevojke trebaju naglasiti ženstvenost silueta koristeći spaljeni rez, čvrsto stegnut struk, dekor samo uz rub.

Izvor: Elle

Foto: Pinterest

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti