Adi Hodžić nas je proveo kroz svoj kulturni vodič

Piše: Redakcija

(Foto: M. Mutapčić)

 

Adi Hodžić, novinar i pisac, autor poznatog bloga Korner književnosti i dobitnik nekoliko književnih nagrada. Njegove misli i citate sigurno ste zapazili na društvenim mrežama, a odnedavno njegove rečenice krase i Viber stikere. U “Azrinom” kulturnom vodiču Adi je odgovorio koji mu je omiljeni film, serija, knjiga, muzika, događaj

 

FILM

“The Help”

Temeljen na senzacionalnom bestseleru “Sluškinje” autorice Kathryn Stockett, film koji me nasmijao i rasplakao istovremeno. Volim duboke, životne priče na platnu koje prate ljudske sudbine.

KNJIGA

“Čast” Elif Safak

Bajka o ljubavi, izdaji i sudaru različitih kultura. Snažan roman koji me dojmio genijalnim pripovijedanjem autorice o mračnim stranama vjere i ljubavi.

MUZIKA

“Vaya Con Dios”

Volim muziku, umijem zapjevati i zaplesati još od malih nogu i jako je teško odabrati baš jednog izvođača i album. Ali bend kojem se uvijek vraćam je “Vaya Con Dios”. Jednostavno me provedu u mašti kroz predjele Mediterana, što mi je kao umjetniku omiljeni prostor.

SERIJA

“Prijatelji”

Volim porodične serije, one koje odmaraju od svakodnevice, s komičnim sadržajem, “Prijatelji” uz pregršt sladoleda su uvijek dobra ideja.

DOGAĐAJ

Čim dođu jesen i zima uživam u pozorišnim premijerama, izložbama i promocijama knjiga. U proteklom periodu dopala mi se izložba nastala na 8. Internacionalnoj umjetničkoj koloniji u Hanikahu, koja se održala uprkos svemu.

Pročitajte još