Jeste li spremni za najstrašniju noć u godini?

Piše: Redakcija

Približava nam se najstrašnija noć u godini, koja se obilježava kako u svijetu, tako i kod nas. Mnogi upravo u tom periodu razmišljaju kako će urediti interijer i napraviti ga što strašnijim i zanimljivijim za sve njihove goste, ali i prolaznike. Za Noć vještica povećajte dozu straha i dom dekorirajte uz pomoć naših savjeta

Prema vjerovanjima, Noć vještica nastala je na temelju keltskih paganskih obreda u slavu žetve, kada su se na paganski sabat Samhain, u noći između 31. oktobra i 1. novembra, sastajale vještice. Danas je Noć vještica, odnosno američki Halloween jedna velika izlika za dobar tulum. Proslaviti, odnosno obilježiti Noć vještica posljednjih nekoliko godina postala je moda.

Običaj obilježavanja Noći vještica doselio se s američkog kontinenta, a ime Halloween je iskrivljeni naziv preuzet iz irskog engleskog jezika, u originalu, All Hollows’ Eve – što znači Večer svih svetih. Razni “strašni” likovi izrezbareni najčešće u tikvi, omiljeni su motiv dječije šale. Inače osvjetljavanje tikve potječe od legende o irskom kovaču Jacku O’Lanternu, koji je postao simbol duše koja je prokleta i koja luta između svjetova.

Zazirete li od narandžaste boje, koja se najčešće povezuje s dekoracijama za Noć vještica, predlažemo vam monokromatizam – svoj stol, ulaz u kuću, vrt ili interijer ukrasite bijelim tikvama, košarama s cvijećem i fenjerima. A, želite li ipak svojim mališanima priuštiti nezaboravan doživljaj, paukovim mrežama prekrijte svijećnjake, tvoreći dekoraciju na stolu koja će predstavljati centralni dio. Umjesto da rezbarite tikve i u njih stavljate svijeće, probajte ih ove godine obojiti. Stol za jelo, baš kao i stolić u dnevnoj sobi dekorirajte jesenskim svježim biljkama. Mogućnosti je zaista mnogo i mnoge od njih ne zahtijevaju velike novčane izdatke, stoga proučite opcije u nastavku i dobro se zabavite dekorirajući.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti