Fahriye Evcan: Da bi ljepota došla do izražaja budite zadovoljni u duši

Piše: Redakcija

Fahriye Evcan jedna je od najljepših turskih glumica, koja kaže da prava ljepota počiva na jednostavnoj stvari, a to je iskreni široki osmijeh koji polazi iz duše, razliva se po cijelom licu i na kraju zapali sjaj u očima. Ali ako duša nije u harmoniji, kosa i oči izgube blistavost i tu ne pomaže nikakva njega. Fahrije je zajedno sa suprugom Burakom Ozcevitom na prvom mjestu brojnih lista kojima se u megaanketama mjeri popularnost poznatih. Zajedno sa suprugom i sinom na društvenim mrežama često objavljuje fotografije, a mnogi se pitaju kako tako da iz dana u dan sve više blista. Donosimo vam beauty tajne ove poznate turske glumice.

 

View this post on Instagram

 

🎈

A post shared by Fahriye Evcen Özçivit (@evcenf) on

Ako je čovjek u duši zadovoljan preparati za njegu su, naravno, dobrodošli, ali se i bez njih može – često ističe ova ljepotica koja je visoka 169 centimetara, teška 56 kilograma, smeđih očiju i divne bujne kose.  A da bi takav osmijeh bio iskren, objasnila je, čovjek mora biti zdrav. U očuvanju zdravlja Fahr iye pomažu seanse kod kiropraktičara. To u Turskoj malo poznatoj metodi priklonila se još u Njemačkoj, gdje je, iako spada u alternativnu medicinu, pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

Kiropraktičari imaju holistički pristup liječenju i koriste urođenu sposobnost organizma da se sam iscjeli uz pomoć pravilnog funkcionisanja nervnog istema. Oni dodirom ili pokretom ispituju strukturu i funkciju kičme, zatim karlice ili kostiju lobanje, koriguju ih ako je to potrebno, i tako podstiču sposobnost ozdravljenja bez primjene lijekova ili hirurškog zahvata. Rezultat toga je i pravilno držanje tijela, što je također bitno za djevojke. A kad su ispunjeni ti temeljni uslovi na kojima počiva ljepota, na red dolazi njega i izbor proizvoda koje koristim. Međutim, taj izbor najviše treba da zavisi od tipa kože i kose, a ne od savjeta prijateljice ili sugestija iz reklama.

Zdravo se hranim, uglavnom spavam sedam sati dnevno, bavim se sportom i pijem mnogo vode. Kad god mi snimanje dozvoljava, ustajem rano i pješačim kilometrima, to je sjajno za fit formu. Ta mala pravila postala su mi rutina. Zato imam utisak da sa lahkoćom održavam i kondiciju, i liniju.

Privatno se uopšte ne šminkam jer ne želim da opterećujem kožu koja je tokom snimanja pod teškim naslagama profesionalne šminke i treba joj odmora.

Imam bujnu kosu i kad sam birala boju za nju odlučila sam se za onu koja će djelovati prirodno i elegantno. Moj izbor je tamnija smeđa, jer je prvenstveno u skladu s mojim svijetlim tenom. Svim ženama savjetujem da boju kose biraju prema tenu, a ne prema trendovima, jer će jedino tako djelovati prirodno.

Da bi kosa bila sjajna i zdrava, pijem dva-tri litra vode dnevno. Uz to jednom mjesečno stavljam masku od kavijara. Kavijar stimuliše tjeme i njeguje vlasi od korjena do vrha, pa je kosa sjajna i jaka. Otkako sam počela da ga koristim, kažu da mi je kosa još ljepša.

Kad god mi se ukaže prilika, odlazim u hamam u blizini moje kuće. To savjetujem svima koji me pitaju od čega mi je koža tako čista i blistava. U obaveznu njegu spada i stavljanje maski od gline, morskih algi i ulja čajnog drveta. To su prirodni preparata koji podstiču zdravlje i vitalnost kože.

Doručkujem samo musli, a za ručak i večeru jedem mnogo povrća i ribe. Od tijesta te masnih i prženih jela držim se podalje. Iako nisam spretna u kuhinji, umijem da pripremim ono što volim:  zapečenu tjesteninu s povrćem i ribu na razne načine. Slaba tačka mi je čokolada, svaki dan moram da pojedem nekoliko kockica, priznajem bez imalo grižnje savjesti.

I da, važno je pružati ljubav i ljudima, i životinjama i biljkama. Zato u kući imam dvije mace, Čika i Čiku.  One dobro podnose moje odsustvo dok radim, domu daju toplinu, a na ljubav i pažnju uzvraćaju nježnim umiljavanjem.

Pročitajte još