Pokazala rane: Zbog ogromnih grudi koža joj puca i krvari, skuplja donacije za operaciju smanjenja

Piše: M. K.

Dok milioni žena i djevojaka pate za većim grudima i podvrgavaju se operacijama povećanja poprsja, ima i onih koje muku muče sa prevelikim brojem grudnjaka. Jedna od njih je 19-godišnja Vicky Rog iz Velike Britanije koja putem platforme za donacije “GoFundMe” pokušava skupiti novac za odlazak na operaciju smanjenja grudi.

Lijepa i atraktivna plavuša napisala je kako od ranog pubertetskog doba već muku muči zbog bujnog poprsja. Ne može da se sagne i konstantno pije analgetike zbog bolova u kičmi koja zbog ogromnih grudi trpi veliko opterećenje.

– Odlazak u klub za mene je noćna mora, jer svi muškarci zure u moje grudi, nepristojno komentiraju moj izgled, a često i pokušavaju da me neprimjereno dodiruju. Velike grudi su prokletstvo. Zbog njih imam loše držanje tijela i bolove u vratu, a zbog grudnjaka imam posjekotine, puca mi koža – opisuje Vicky svoju agoniju uz fotografiju rana koje joj se stvaraju ispod grudi.

Ona dodaje da je zbog  prevelikih grudi trpela i vršnjačko nasilje:

– U školi su me godinama zvali „Velika S*sa Vicky“, zbog čega sam stalno plakala. Kad ste jako mladi i kad vas vršnjaci etiketiraju na taj način, ne možete da uživate u odrastanju. Svaki put kad kupujem kupaći kostim moram da uzmima gornji dio sa ogromnim korpama. Ne mogu da idem u teretanu, ne mogu da se bavim sportom, jer mi težina grudi to onemogućava. Najgore je što me kičma stalno boli, što ne mogu da nosim grudnjak duže od nekoliko sati dnevno i što mi se tokom ljeta pojavljuju plikovi ispod grudi, pa mi se koža kida, puca i krvari – rekla je ona.

Hirurški tretman smanjivanja grudi u Velikoj Britaniji može biti urađen o trošku fonda za zdravstveno osiguranje, ali je neophodno da pacijentkinja prođe čitav niz pregleda i dobije „milion“ potvrda da je ta intervencija zaista opravdana. Osim toga, lista čekanja je nevjerovatnih devet godina.

Zbog toga je Vicky odlučila da skrati put, prikupi novac i čeka tri godine kraće. Toliko je potrebno da veliki broj ljekarskih komisija odobri hiruršku intervenciju smanjenja grudi koje pacijentkinje same plaćaju.

Izvor: Platforma GoFundMe

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti