Adrijana Kurtišaj: Impulsivna sam…brzo planem, ali se brzo i smirim

Piše: Redakcija

Njega kože

na njegu kože lica trošim onoliko minuta koliko mi vrijeme dozvoljava, a nemam ga uvijek dovoljno, pogotovo ujutro. Zato, dok pijem jutanju kafu, na lice stavim hidratantnu kremu nakon koje nanesem kremu u boji i tako tokom dana imam svježinu koja mi je potrebna prije šminkanja za OBN Info.

Njegu kože kući ne bih mogla zamisliti bez “Nivea” pjene za pranje lica, koja mi pomogne da skinem svu šminku, a lice mi ostane hidratizirano. Vjerna sam “Nivea” proizvodima, naročito kada je tiječ o njezi i čišćenju lica.

Odlazim kozmetičarki Azri bar jednom mjesečno, koja, shodno mom licu, pripremi kreme koje koristim do sljedećeg tretmana. Bez njih ne mogu.

Najviše novca, kada je riječ o njezi kože, izdvajam za masaže tijela, te kreme i serume za njegu kože.

Njega kose

Kada je riječ o mojoj kosi, u potpunosti se prepuštam rukama profesionalaca koji to sve dovedu u najbolji mogući red i kojima maksimalno vjerujem. Zato i najviše vremena provodim u salonu “Madam”, gdje sam sigurna da ću dobiti sve ono što mi je potrebno.

Nemam neostvarenih želja kada je riječ o frizurama. Kroz dugogodišnji rad na TV OBN probala sam različite frizure, tako da trenutno nemam neostvarenih želja. Trenutnom bojom kose i frizurom sam zadovoljna i ne bih je mijenjala.

Ako dobijem iznenadni poziv na večeru, a kosa mi nije baš najurednija, onda ću je pokupiti u punđu. Imam sreću da nemam problema s masnom kosom, tako da se u takvoj situaciji mogu brzo i lako snaći.

adrijana kurtisaj web

Make UP

U privatnim varijantama sa mnom su uvijek: rumenilo YSL, maskara i labello/sjajilo za usta MAYBELINE i CLINIQUE. Bez toga ne mogu, a sasvim je dovoljno. U neseseru uvijek imam kremu za ruke NEUTROGENA.

Moja dnevna varijanta make-upa je veoma diskretna, nanosim samo maskaru, sjaj za usne i blago rumenilo.

Od kozmetičkih brandova najviše vjerujem kućama: DIOR, YSL, NIVEA.

Dobra hidratantna krema, eventualno krema u boji i to je dovoljno za početak dana. Kasnije dolazi sve ostalo, mada ako već ne moram, odnosno kad nisam na poslu, izbjegavam šminku i tako odmorim lice. Imam zahvalno lice koje dobro podnosi dugogodišnju, skoro svakodnevnu tešku šminku. Ali, uzvraćam mu dubinskim čišćenjem.

PARFEMI

Moja top tri parfema su: J’adore od Diora,
Guerlain launches ‘La Petite Robe Noire’
Versace Oud Oriental.

HOME MADE

Svima preporučujem bademovo ulje za sjajnu kosu.
U vlasište utrljajte mješavinu bademovog i maslinovog ulja, te ostavite da djeluje 15 minuta, pa potom operite kosu. Redovnom primjenom mješavine ulja opadanje kose će se uveliko smanjiti.

Također, preporučujem masku za blistavu, meku i glatku kožu.
Umutite bjelanjce, te ga pomiješajte s mlijekom u prahu i sokom od krastavca. Ili pomiješajte sok od paradjza i vrhnje, pa utrljajte smjesu u lice. Tretman za gipku kožu ponavljajte nekoliko dana.

Zdravlje

Ono što svakodnevno nastojim činiti za svoje zdravlje jeste da se nastojim zdravo hraniti i u organizam uvijek unositi mnogo vode.

Od dodataka prehrani koristim različite vitamine i nezaobilazan med, te ćurekotovo ulje.
Svakako da kupujem hranu iz eco uzgoja. To je hrana u kojoj bez sumnje ima mnogo manje hemije.

VJEŽBA

Ako mislite kojim se sportom bavim, nema ga. Slobodno vrijeme provodim u teretani u koju idem šest puta sedmično. A, kad je vrijeme lijepo, volim prošetati. S vremena na vrijeme idem na plivanje, a sve u kombinaciji je garancija za uspjeh.

DIJETE

Ne prakticiram dijete, nego vježbanje uz zdravu ishranu i više obroka dnevno. Inače nisam ljubitelj slatkog, tako da mi to olakšava brigu o liniji.

MENTALNO ZDRAVLJE

Nisam depresivna, svaka osoba koja je zadovoljna svojim privatnim i poslovnim životom i ako nađe svoj izvor pozitivne energije, nema razloga za depresiju.
Nisam anksiozna. Nisam do sada imala takve epizode koje bi se mogle okarakterisati kao anksioznost.

Ono što svakodnevno činim za svoje mentalno zdravlje jeste da nastojim ne razmišljati o stvarima koje me opterećuju. Na svakodnevne životne situacije nastojim uvijek gledati s pozitivne strane. Pokušavam se relaksirati uz osobe koje me čine sretnom i koje napune moje baterije za naredni radni dan.

Poslije stresnog dana najprije će me opustiti… topla kupka, kafa s dragim ljudima i teretana.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika na svakoga utječe pozitivno, pa tako i na mene.
Nedavno sam otkrila melodiju “Weightless” benda Marconi Union iz Manchestera i super je. Pjesma koja me uvijek pokreće je Colonia – c’est la vie.

DUHOVNA HRANA

Dušu hranim uz drage ljude. Knjiga koja je promijenila moje svjetonazore je “Muškarci koji su mrzili žene” (triologija Milenij).

Trenutno čitam drugi nastavak triologije: Djevojčica koja se igrala vatrom.

Ljudi koji me nadahnjuju moji su roditelji, naročito moj otac.

Uvijek se trudim mijenjati nabolje. Čovjek uvijek treba pomjerati granice i raditi maksimalno na sebi. U svakom poslu je tako, a naročito u poslu kojim se ja bavim.

S godinama čovjek postaje zreliji i svjesniji nekih stvari, pa se shodno tome ponaša drugačije u određenim situacijama. Impulsivna sam. Brzo planem, ali se brzo i smirim. S vremenom sam tu osobinu počela kontrolisati.

STRASTI

Moja najveća strast su cipele.
A najteže mi je kontrolirati… želju za cipelama.

PIĆA

Između kafe i čaja, biram čaj. A, moje omiljeno alkoholno piće je vino, jer me opušta.

Pročitajte još