Kupatila u žutom mogu popraviti vaše raspoloženje

Piše: Redakcija

Bilo da razmišljate kako urediti svoje malo kupatilo ili krećete s dizajnom interijera kupatila od nule, fotografijama i savjetima pomoći ćemo vam da brže donesete odluku kako ga preurediti. Vjerovatno se pitate kako se u malom prostoru može napraviti funkcionalno kupatilo, bez kompromisa u estetici. Donosimo vam savjete kako da kombinirate praktičnost i vizuelni sklad, te bojom unesete živost i popravite raspoloženje

Ukoliko u svoje kupatilo unesete žutu boju, više je nego izvjesno da će vam to popraviti raspoloženje. Vedra, vesela i puna radosti u sebi, žuta boja vam donosi zrake Sunca i ljepote ljeta na dlanu, pa čak i u tmurnim i hladnim danima, koji su pred nama. Sve što treba da uradite jeste da joj se prepustite.


Žuta nam dolazi u toliko nijansi da je gotovo okrutno reći koja je najljepša. Svijetle i tople čarobne nijanse žute boje mogu ispuniti vaše kupatilo ugodnošću i dobrim raspoloženjem. Ako ste zainteresirani pretvoriti svoje kupatilo u čarobnu žutu oazu, rado ćemo vam pokazati kako to da učinite.

POČNITE OD ZIDOVA
Bojenje zidnih površina ili postavljanje žutih pločica definitivno je jedan od izbora koji vam se nude. Na zidovima, u bilo kojoj varijanti, žuta boja otvara prostor, čini ga svježim i prozračnijim. Ako želite, to mogu biti svi zidovi u kupatilu ili samo jedan akcentni zid, prostor pod tušem ili oko sudopera. Također, ako ste spremni za moderniju varijantu obnove kupatila, upotrijebite tapete sa žutim printom.

NAMJEŠTAJ I DEKOR
Ako su vam žuti zidovi i ako već imate pozadinu koja vam se sviđa, bilo da je neutralna ili u boji, možete odabrati žuti namještaj. Ormarići, sudoperi, kade, police, pa čak i dekorativni elementi poput zavjesa za tuširanje, saksija za cvijeće i žute rasvjete mogu doprinijeti prekrasnom sunčanom prostoru kupatila. Mornarsko plava boja sjajno se uklapa sa žutom, pa je nemojte izostavljati prilikom ukrašavanja.

Pročitajte još