Može li prevara spasiti brak?

Piše: Redakcija

Afere u velikom procentu nisu vezane samo za seks, već za neke dublje probleme u vezi. Žene i muškarci afere započinju jer se ne osjećaju dovoljno cijenjenim od svojih partnera, osjećaju se usamljeno ili pak traže intimnost.

– Afere nas dosta toga mogu naučiti o vezama: šta očekujemo, šta mislimo, želimo i na šta mislimo da imamo pravo – kaže Ester Perel, savjetnica za parove čija su djela prevedena na 25 jezika.

Perel tvrdi da je jedan od najtraumatičnijih segmenata afere gubitak emocionalne sigurnosti. Ali, ako se pronađu i riješe uzroci za nevjeru, ona može da pogoduje braku ili vezi.

Rješenjem dubljih problema intimnosti dolazi i do potpunog prihvatanja veze u kojoj ničeg ne nedostaje, a time se eliminiše i razlog za prevaru. Ipak, pokušajte to da riješite prije.

Izvor: krstarica.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti